Pinnad pritsmevabaks

Köögi seinad, töötasapinnad ja mööbli saab pritsmetest puhtaks kõige tõhusamalt tavalise nõudepesuvahendi ja pehme švammiga.

Köögikubu rasvast priiks

Köögikubu kogub ohtralt rasva ja mustust. Selle puhastamiseks tuleb kubu lahti võtta ja puhastada söögisooda ning nõudepesuvahendiga.

Praeahi puhtaks

Praeahju puhastamine on kõige tõhusam aurupuhastajaga. Kui aurupuhastit pole, saab kasutada spetsiaalseid ahjupuhastamise vahendeid, aga ka söögisooda on päris efektiivne puhastusvahend.

Kapipealsed läikima

Köögimööbli ülemise kapirea peale kipub kogunema rasva ja tolmu segu, mida tolmulapiga pole eemaldada võimalik. Kõige praktilisem on kapipealne küürida nõudepesuvahendi ja švammiga.

Veekeedukann katlakivist vabaks

Veekeedukannule saab teha katlakivieemaldust söögisooda või sidrunhappega. Liiga kanget lahust ei tasu valmistada, see võib keetjat kahjustada. Kolmest supilusikatäiest äädikast või sidrunhappest ühe liitri vee kohta piisab. Katlakivi tekkimise ennetamiseks võiks vee pärast iga keetmist kannust välja valada.

Külmkapp säravpuhtaks

Külmkappi puhastatakse küll regulaarselt, aga suurpuhastuse käigus võiks selle riiulid lahja äädikalahusega üle käia.

Põrand läikima

Keraamilist plaati, PVC-katet ning laminaati võib puhastada kas auruga või kasutada nendega spetsiaalseid puhastusvahendeid vastavalt kasutusjuhendile. Puitpõranda võiks proovida puhtaks saada veega, see enamasti kemikaale ei talu. Põrandate puhastamise käigus ei tohi unustada ka liistude pesemist.

Aken särama

Köögi akent tuleb üldjuhul sagedamini pesta kui teisi aknaid. Kasuta pesemiseks suurt švammi ja kummiservaga aknakuivatajat ning särama löömiseks pehmet mikrokiudlappi. Enne klaasi pesemist tuleks puhtaks teha raamid, kui need on rasvased, siis võib kasutada nõudepesuvahendit.

Kardinad pessu

Köögi kardinad kipuvad koguma rasva, mistõttu vajavad need sagedamini väljavahetamist kui teiste ruumide aknakatted. Köögis on sageli kasutusel plastikust või metallist ribikardinad, need saab alla võtta ja nõudepesuvahendiga puhtaks küürida. Kangast kardinate pesemisel pesumasinas võiks kasutada sellist plekieemaldit, mis on tõhus just rasvast jagusaamisel.

Kapid korda

Suurpuhastuse käigus võiks köögikapid tühjaks tõsta ja veenduda, et kõik kuivained ja muud pikalt säilivad toidukaubad on ikka jätkuvalt kõlbulikud. Selleks, et kappides segadust vältida ja ruumi säästa võiks panna kõik kuivained ühesugustesse klaasist, plastikust või metallist purkidesse.