Mida teha juba täna selleks, et uuel kuul ei haigutaks sinu rahakotis taaskord tühjus?

Alanda majapidamiskulusid

Majapidamiskulud võivad olla ühed suurimad kulutused, mida teed – seepärast tasuks kriitilise pilguga üle vaadata ja läbi mõelda võimalused, kuidas neilt igakuiselt rohkem kokku hoida. Lihtsaim viis on võimalusel väiksema kodu peale mõelda, olgu selleks siis korter või maja. Teine variant on ka asukohta vahetada. Kui elad kesklinnas, siis uuri üüri ja kinnisvarahindu odavamates linnaosades. Juhul kui need tunduvad liiga ekstreemsed variandid ja praegusest elukohast loobuda ei suuda, siis on võimalik ka tube välja rentida.

Ole toidukulutuste osas tähelepanelik

Toidu peale tehtud kulutused võivad olla majapidamiskuludega sarnases suurusjärgus. Ära muutu mugavaks ega telli toitu pidevalt koju või käi restoranides. Löö kokku summad, mida väljas söömisele kulutad, ja näed, kui palju saaksid raha säästa. Lihtsuse mõttes vali juba eelnevalt nädalamenüü välja ning osta selleks vajaminevad asjad. Kui tead ette, mida õhtuks sööma peaksid, siis on ka raskem toitu koju tellida.

Proovi sularahaümbriku meetodi

Kui oled üks neist, kelle jaoks tundub säästmine tõesti üks keeruline ülesanne, siis võib see meetod aidata aru saada, kui palju sa raha kulutad. Nähes oma silmaga, mille arvelt raha ümbrikus väheneb, saad ehk mõnele suurele kuluallikale jälile.

Loe pikemalt, kuidas palganumber ei takista säästmist ehk 10 tõhusat nõuannet, kuidas ka madala sissetulekuga raha säästa SIIT.