Sellest on palju räägitud, et kohvipaks rikastab mulda ja on hea potitaimedele. Kohvipaks on rikas oligoelementide ja kasulike vitamiinide poolest, mis aitavad toita taimi ja rikastada mulda. Raskesse mulda lisades muudab ta mulla kergemaks toites seda.

Puista kohvipaksu taimejuurtele, sega mullaga ja kasta natuke.

Puhastamiseks. Kohvipaksu saab edukalt ära kasutada ka majapidamise juures, ta aitab puhastada kanalisatsioonitorusid, neutraliseerides halbu lõhnu.

Samuti aitab ta vaske puhastada ja annab läiget. Selleks tuleb vaske hõõruda niiske kohvipaksuga.

Eemaldab halva lõhna. Kohvipaks eemaldab külmutuskapist halva lõhna. Selle jaoks pane natuke kohvipaksu kausikesse ja see omakorda külmutuskappi. Korda protseduuri iga kolme päeva tagant.

Kohvipaks eemaldab kätelt halva lõhna. Näiteks peale kala töötlemist või suitsetavatel inimestel.

Kirbutõrjevahend. Kohvipaks aitab ka kirbutõrjele kaasa. Paiguta kohvipaksu lemmikloomade magamiskohtade juurde.

Hinnatud abimees iluhoolduses. Kohvipaksu võib kasutada ära ka keha- ja näohoolduse juures. Koorijana kasutades tuleks nägu hõõruda puruga mõne minuti jooksul, seejärel loputada.

Tänu kofeiini sisaldusele leevendab ta silmade ümber olevaid turseid. Selleks kasutada kompressina, panna kohvipaksu niiskele lapile ja lasta mõjuda nahal viis minutit.

Kohvipaks aitab tselluliidi vastu võidelda, selle jaoks hõõruda strateegilisi kohti kohvipaksuga ning masseerida mitme minuti jooksul.

allikas: Kodused Lood