„Kui hoolitseme enda eest ja seame iseenda heaolu prioriteediks, saame kergusega abistada ja toetada ka teisi. See on seesama, miks lennuks on ohuolukorras soovitus panna hapnikumask alati enne endale ja alles siis abistada teisi. Ja kui me valime ennast toetada väikeste sammuda kaupa, siis saavad väikestest sammudest järjest suuremad ning ennast hästi tundes saame tuua oma ellu taas rohkem rõõmu ja positiivseid mõtteid,“ usub ta.

Üks viis enda eest hoolitseda on iluprotseduurid

Berit selgitab, et võttes endale aega ja tehes iluprotseduure me tunneme enamasti, et oleme hoitud ja poputatud ja selles tundes mõnuledes meie keha ja meel rahunevad.

„Kui naine tunneb ennast hästi ja naiselikuna, siis see sisendab tubli annuse enesekindlust ja lisab ellu kergust, nii et väljakutsed ja murekohad võivad hakata lahenema kui võluväel, sest olles iseendaga harmoonias on ka lahenduste leidmine lihtsam,“ räägib ta.

Koduste iluhoolitsuste tegemisel võid proovida ühte Beriti nippi. Enne kui mingit tegevust hakkad tegema, aga samas nagu ei viitsiks, siis ütle endale, et teed seda ainult ühe minuti. Tegelikult teed seda ikka kauem, kui see on meeldiv.

Paratamatult võib vahel tunduda, et iluprotseduurideks ei ole aega. Beriti enda jaoks toimib kõige paremini hommikul veidi varasem ärkamine. Ta mõtleb enne magamaminekut läbi, mis kell peaks hommikul ärkama, et oma päevategevustega rahulikult alustada jõuaks ja paneb äratuskella näiteks 15 minutit varasemaks, et tekitada kohe päeva algusesse mõnus veerandtund iseenda eest hoolitsemiseks.

„See on iseenesest pisikene muudatus, aga selliselt saame luua imelise alguse oma igale päevale,“ arvab ta.

Looduses on kevad imeline ärkamise ja taassünni periood

Berit usub, et ka inimestena me otsekui ärkame talveunest, muutume värskemaks ja rõõmsaks, puhkeme justkui õide. Kevad on justkui väike restart ja seeläbi parim aeg taas üle vaadata oma ilurituaalid ning otsustada, milliseid tegevusi taas oma päevadesse tagasi tuua või milliseid juurde lisada.

„Kevadel on minu soovitus anda nahale 2-3 päevaks täielikku puhkust igasugusest kosmeetikast. Seda võib võtta kui mõnusalt värskendavat ja puhastavad paastu nahale, mis toimib kui ergastav väike äratus ja mõnus ümberhäälestus kevadele,“ soovitab ta ja lisab, et paastujärgselt on parim turgutada oma nahka hommikuste ja õhtuste ilurituaalidega, mille oluline osa on kindlasti näo ja ka kaela puhastamine.

Ta soovitab lisada ilurituaali ka näo masseerimise kreemitamise ajal. Masseerides imendub kreem paremini ja boonusena saavad ka näolihased väikese trenni.

Kuna kevadine päike on intensiivne, siis on oluline pöörata tähelepanu sellele, et nahk suudaks ka ise end päikese kahjulike mõjude eest mõnevõrra kaitsta.

Mõnus kevadine ilurutiin:

· Viibi vähemalt 10 minutit õues ja võimalusel päikese käes.

· Kui kõnnid linnatänavatel, vali alati päikesepoolne kõnnitee.

· Kui oled suurema osa päevast siseruumides, siis viibi igal võimalusel ka kõikvõimalike pauside ajal kasvõi mõni minut väljas.

· Beriti nipp – telefonikõned, mis ei vaja arvuti taga olemist, tee õues ninaga päikese poole ja tagasi tuppa tulles oled palju rohkem heas tundes ja iseendaga rahus.

· Joo ja naudi puhast vett, avasta imelist loodust ja luba endale päris iseenda aega, tehes igapäevaselt oma ilurituaale hommikul ning õhtul.

· Naerata iseendale peeglis, imetle oma ilu ja sära ja jaga siiraid komplimente ka teistele.

· Elurõõm teeb ilusaks!

Jaga
Kommentaarid