Liis Lindmaa ja Liis Varese algatusel kogunes eile paarkümmend naist Pikale tänavale Vene Föderatsiooni saatkonna ette, et juhtida tähelepanu Vene sõdurite vägivallale Ukraina naiste ja laste vastu.

"Kui Liis mulle kirjutas, ei kahelnud ma sekunditki, kas minna," räägib kahe lapse ema, vintage-riiete poe Kopli Couture omanik, tantsija ja koreograaf Veronika Vallimäe, üks kahekümnest naisest, kes eilsel meeleavaldusel end pesuväele võttis, kunstverega kokku määris, prügikoti pähe tõmbas ning käed selja taha kinni siduda lasi.

Kui naised kogunevad ühe ja sama eesmärgiga, siis sellest sünnib jõud!

"Mina tundsin end seal seistes väga tugevana, sest ma ei ole ju see naine sealt Ukrainast. Ma olin tollel hetkel lihtsalt märk, mida keegi tegelikult näha ju ei taha," tõdeb naine 10 minuti kestnud aktsiooni kohta, millest fotod levisid üle kogu maailma. "Läksin kohale suure power'iga ja tulin ära veel suurema power'iga," Veronika pole varasemalt ühelgi aktsioonil osalenud, kuid naiste eest astus välja kõhklemata. "Kui naised kogunevad ühe ja sama eesmärgiga, siis sellest sünnib jõud!"

Maailmas toimuv viib mõistuse

"Vene sõdurid vägistavad ja tapavad Ukrainas süütuid naisi ja lapsi. Inimesed, kes pooldavad seda sõda, pooldavad seeläbi sõjakuritegusid, räigeid roimasid ning on ise nende tegude kaasosalised. Selline on meie sõnum Putini režiimi toetajatele, nii Venemaal, Eestis kui ka igal pool mujal," kordab ta eilse aktsiooni sõnumit.

"See sõda puudutab meid kõiki."

"See sõda puudutab meid kõiki. See on illusioon, et meiega ju kõik on hästi ja midagi koledat ei juhtu. See on ka minul, aga see on illusioon. Kui ma teaks, et kahe nädala parast on asjad teisiti, hakkaks ma kohe lapsi ja kodu kokku pakkima. Aga ma siiski elan iga päev illusioonis...," räägib naine ja lisab, et see, mis maailmas toimub, on jäle. "Igapäevaseid uudised on rõve ja jäle lugeda ning see teadmine, kui lähedal see kõik meile on, ja et see reaalselt kõik juhtub ja sellel lastakse juhtuda. See viib igasuguse mõistuse!"

Jaga
Kommentaarid