Uuringu käigus taheti näha, mis peitub pintsli mikroskoopilise pinna all ning selleks pühiti 12 meigiharja, millest 11 olid tulemuste põhjal mustemad kui keskmine tualettpott. Kõige suuremad mustuse kogujad olid lauvärvide ja põsepuna pintslid.

Kolmanda koha said endale huuleläiked, olles üheks kõige bakteriterohkemaks meigitooteks. Kõigist testitud toodetest leiti lausa 4364 pärmi- ja bakterikolooniat.

Spetsialistide poolt avaldatud pildid näitavad testitud toodet koos pudeli hallituse ja pärmseene tasemega ning pudeli bakteritega. Ka pildilt on näha, et lauvärvi jaoks kasutatava pintsli testinõu on täielikult kaetud sinise-rohelise hallitusega. Pintsel, millega kantakse peale aluskreemi, sisaldas endas aga hulganisti suuri punaseid bakteritilkasid. Nende järgi on selgelt näha, miks võivad meigi näole kandmiseks kasutatavad tooted põhjustada nahal infektsioone ja nahalööbeid.

Muidugi pole suur bakterite hulk meigipintslitel täiesti šokeeriv, sest juba peale esimest kasutuskorda võib sellelt leida bakterite kolooniaid ning igapäevasel kasutusel mustus paratamatult aina koguneb. Pintslitele kogunev mustus, surnud naharakud ja rasu on suurepärased bakterite kasvamiseks ning lisaks näonahale võivad need ka silma sattumisel põhjustada tõsiseid infektsioone ja allergilisi reaktsioone.

Selle vältimiseks tasuks endale sisse harjutada iganädalane meigipintslite puhastusrutiin. Nii saab bakterite hulka kontrolli all hoida ja suurt mustuse vohamist vältida. Pesemiseks peaks kasutama näopesugeeli ning harju korralikult hõõruma, leige veega loputama ja puhastatud pintslitest ka üleliigse vee välja pigistama. Mida rohkem hakkad oma meigipintsleid pesema, seda vähem mustust hakkab neist välja voolama, kuid see ei tohi olla märgiks, et rutiiniga lõpetada. Jätka puhastusskeemiga ja hoia suur bakterite hulk oma nahast eemal.

Allikas: Daily Mail

Jaga
Kommentaarid