Esmapilgul võib tunduda, et oleme hakanud ühiskonnas rohkem rääkima toidust ja toitumisest, kuid Rahvatervise Akadeemia asutaja ja toitumisterapeut Siret Saarsalu on seda meelt, et pigem räägitakse kaalu langetamisest, kuid tervise pool jäetakse tahaplaanile.

„Iga inimene saab enda tervise heaks midagi ära teha. Ma ei räägi siin tohutust kaalulangusest. Tõestatud on, et isegi väike kaalulangus avaldab meie tervisele tohutut mõju,” julgustas Kaire Rajaver, Rahvatervise Akadeemia tegevjuht ja toitumisnõustaja inimesi enda tervisenäitajaid parandama. Samuti mõjutavad elukvaliteeti ja enesetunnet tervist toetavad toiduvalikud ja harjumused. Siin saavadki toitumisnõustaja ja toitumisterapeut aidata inimesi endale püstitada eesmärke, mis arvestavad nende eripäradega ning nõustada õige tegevuse valikul.

Lisaks on rahva tervise üks alustalasid beebide rinnaga toitmine, imetamisnõustaja väärt amet on vajalikum, kui oskame arvatagi.

Kuula Tööelu podcastis, mida saab õppida Rahvatervise Akadeemias ja mida spetsialistid räägivad toitumisvigadest. Samuti, saa teada, mis tööd teevad imetamisnõustajad. Saates esinevad Rahvatervise Akadeemia asutaja ja toitumisterapeut Siret Saarsalu, tegevjuht ja toitumisnõustaja Kaire Rajaver ning ämmaemand ja imetamisnõustaja Marge Põldma.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid