Turvaline seks võib hõlmata arutamist seksuaalse mineviku ja kondoomi kasutamise teemal, või siis selle, millal ja kas on viimati sugulisel teel levivate haiguste vastu testitud. Samuti hõlmab see emotsionaalset ja psüühilist turvalisust, näiteks partneri toetamist, kellel on seksuaalsuhetega probleeme või kellel on seksuaalse trauma kogemus.

Sekspositiivne on arusaam, et igaüks võiks võimalikult palju teada, mis neile seksiga seotuna meeldib, mida nad naudivad, mis on ohutu, mis on ohtlik, mis on intrigeeriv ja mida põhimõtteliselt võiks lähemalt uurida ja proovida. Tähtsal kohal on uudishimulik suhtumine oma ja oma partneri(te) keha(de)sse ja intiimsusesse.

Sekspositiivsus hõlmab seda, et seksuaalseid praktikaid ei liigitata moraalsetel ega eetilistel alustel hierarhiatesse, olgu selleks näiteks seks erinevast või samast soost isikute vahel või masturbatsioon. Sekspositiivsuse põhimõtete hulka kuulub BDSM-kultuuri ja mitmiksuhete aktsepteerimine, samuti aseksuaalsuse. (Vastandiks võib tuua seksnegatiivse suhtumise, mille järgi on seks problemaatiline, häiriv ja ohtlik ning seksihierarhia esiotsas olevaks peetakse abielulist heteroseksi.)

Sekspositiivsena väärtustatakse igaühe isiklikku vabadust oma seksuaalelu määratleda, sh valikut mitte seksida.

Loe pikemalt edasi sekspositiivsuse kohta ja saa teada, mida see ei tähenda Feministeeriumist.