Mattias on 1 aasta ja 5 kuune pisipoiss, kellel dignoositi harvaesinev immuunpuudulikkuse vorm ning kellele selle aasta alguses siirdati Inglismaal, Newcastles uued luuüdi tüvirakud. Kuna Mattiase immuunsüsteem on siirdamisjärgselt väga madal, ei tulnud kojulend arvetades viirusohtu tavaliste liinilendudega kõne alla.

Mattiasele ja Lastefondile tuli appi ettevõtja, kes täna hommikul väikemehele ja tema vanematele Newcastlesse järgi lendas ja nad otse Tartusse lennutas. Tegemist oli heategevusliku lennuga, Lastefondi ajaloos oli see esmakordne. TÜK Lastefond on ettevõtjale selle eest äärmiselt tänulik! Suur aitäh ka Tartu Lennujaamale ning Politsei- ja Piirivalveametile!

Lend Newcastlest Tartusse kestis veidi üle kolme tunni, Mattias pidas reisi vapralt vastu. Sama vapralt elas ta üle ka siirdamiseelse keemiaravi, talle leiti kiiresti sobiv doonor, siirdamine ise kulges kompliktsioonideta, nii nagu ka esimesed 36 päeva täielikus isolatsioonis. Tänaseks on siirdamisest möödas enam kui 130 päeva ja seni on kõik liikunud paremuse poole, kinnitas lapsega Inglismaalt naasnud Mattiase ema Elina. Pisipoisi täieliku paranemiseni läheb aga veel aega ja seni on kõige olulisem hoida teda kõikvõimalikest haigustekitajatest eemal.

Hea meel on ka selle üle, et Mattiase ravi eest Inglismaal tasus Eesti Haigekassa, elamis- ja transpordikulud aitas lisaks Lastefondi headele annetajatele väga suuresti tasuda ka Tartu vald ning mõistagi panustas palju ka lapse pere ise.

Aitäh veelkord kõigile aitajatele ning head paranemist Mattiasele!