Sa võid teha kartulitest salatit, suppi ja isegi pannkooke — valikuid on lõputult!

Aga paraku ei püsi need väga pikalt värskena, kui sa just neid õigesti ei ladusta. Kuidas seda teha?

1. Kartulid peaksid olema jahedas ja pimedas

Kartulid püsivad hästi 7-10kraadises ruumis ja võivad nii mitu kuud värsked olla, aga paraku ei ole see igas kodus reaalne. Seega, et su kartulid püsiksid vähemalt kaks nädalatki värskena, hoia neid vähemalt toatemperatuuri käes. Kuna üleliigne valgus võib muuta kartulid roheliseks ja mõrudaks, on just sahver, kapp, kelder või garaaž parim koht, kus kartuleid hoida.

2. Ära pane neid külmkappi

Kuigi kartulid püsivad jahedas hästi, on külmkapp siiski selleks liiga külm lahendus, sest neis peituv tärklis hakkab muutuma suhkruks, mis muudab kartulite värvi ja maitset.

3. Hoia kartulid kuivas ja sibulatest eemal

Niiske keskkond põhjustab kartulite hallitamist, mistõttu, kui tõid need koju õhuavadeta kilekotis, peaksid need sealt kohe eemaldama, et niiskus ei hakkaks kogunema. Soovitame sul hoida kartuleid pigem paberist kotis või hoopis puust kastikeses.

Lisaks ei tasu kartuleid kohe puhtaks pesta, kui sa neid kasutama ei hakka ning ladusta kartulid ka võimalikult kaugele sibulatest, sest viimastest tulevad gaasid lühendavad kartulite püsivusaega.

Allikas: Popsugar