“Muidugi ma teadsin, et ta on seal. Ma otsisin teda,” rääkis Diana 1991. aastal oma biograafia autorile, Andrew Mortonile. “Mööda vahekäiku kõndides, märkasin Camillat, helehall, looriga pillbox-stiilis kübar peas. Nägin kõike, ka tema poega Tomi, kes seisis pingi peal. Selle päevani on see väga ere mälestus.”

Tema avameelsest intervjuust inglise ajakirjanikuga sündis raamat “Diana. Tõetruu lugu tema enda sõnu korrates”, aga küsimus jääb: miks Camilla üldse sinna pulma kutse sai?

Pruut oli selleks hetkeks juba oma kihlatu eksi suhtes väga vaenulik ja armukade, kahtlustav ning seda arvesse võttes tundub veider, et Camilla üldse külaliste hulka mahtus. Kui edasi mõelda, siis tegelikult on see üsna loogiline, sest “armukese” abikaasa, Andrew Parker Bowles mängis pulmades olulist rolli. Nimelt just tema ülesandeks oli juhendada tseremoonia eskorti, mis pruutpaari tõlda läbi Londoni linna saatis. Mis aga veelgi olulisem, prints Charles ja Camilla olid pärast oma suhet jätkuvalt head sõbrad ning tulevane kuningas küll teadis, et tema endine tüdruksõber ei saanud potentsiaalse abikaasana vanemate heakskiitu, aga nad veetsid jätkuvalt palju aega koos ka peale Camilla pulma 1974. aastal. Diana küll tol hetkel ei teadnud, kui sügav sõprussuhe see tegelikult oli.

“Selle asemel, et selgitada Dianale, et tegemist on endise tüdruksõbraga, esitles ta teda algselt hoopis kui sõpra,” väitis raamatu “The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown” autor Penny Juror. “Ta ei mõistnud, et Diana oleks pidanud tõde teadma enne, kui keegi teine seda talle räägib… Ta rääkis alles pärast kihlust selle südamelt, tunnistades, et Camilla oli olnud üks ta kõige lähedasemaid sõpru ja proovis Dianat veenda, et nüüdsest pole tema elus enam ühtegi teist naist.” See aga Diana hirme ei leevendanud. Ta leidis mitmeid kingitusi, mida need kaks tema selja taga vahetasid, nagu kullast käeketi, millele olid graveeritud tähed G ja F: “Gladys ja Fred — need olid nende hüüdnimed,” avaldas printsess Mortonile.

Parker Bowles’i perekond ei käinud küll pärast laulatust toimunud hommikusöögil Buckinghami palees, aga peigmees olevat siiski jaganud tseremoonia ajal ühe intiimse pilguvahetuse oma kauaaegse “sõbrannaga”. “Charles heitis mööda vahekäiku kõndides kergelt nukra ja kurvameelse pilgu Camilla poole,” rääkis Juror. “Nende imeline afäär oli läbi ja see jõudis nüüd päriselt kohale.”

Walesi prints tunnistas hiljem, et tema afäär Camillaga oli taas 1986. aastal alanud ja ta lahutas abielu Dianast kümme aastat hiljem ning ootas seejärel veel peaaegu kümme aastat, et oma elu armastusega abielluda. Selles pulmas oli hoopis vähem külalisi.

Allikas: Veranda