1. Sa kuulad rohkem ja räägid vähem

Kui me saame aru, et me oleme loodud rohkem kuulama kui rääkima, sest meil on kaks kõrva ja üks suu, siis õpime me ka rohkem informatsiooni ammutama. Oskus kuulata jätab inimesest haritud ja intelligentse mulje. Kuulavat inimest võetakse tõsiselt, kuna ta on täiskasvanulik ja kaalutlev.

2. Sa ei karda kohustusi

Inimesed vastutavad suuresti maailma heaolu ja käekäigu eest. Kui me seda lõpuks endale teadvustama hakkame, siis kaasneb ka läbimõeldum käitumine. Me saame aru, et meie kohustuseks on vastutada selle eest, et järeltulevatel põlvedel oleks koht, kus elada ja olla. Vastutustunde suurenedes arvestame rohkem teistega.

3. Sa ei vaidle enam nii palju

Tulises teismeeas leidsime end sageli vaidlemas asjade üle, mis meid ennast võib-olla et otseselt ei puudutanudki. Teiste arvamus oli alati vale ning seda oli vaja kindlasti ümber lükata. Kasvades ja arenedes aktsepteerime me seda, et inimesed on erinevad. Ja nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid arvamusi.

4. Sa naudid igat aastaaega

Olgu see kevad või talv, suvi või sügis, täiskasvanud inimene oskab igas aastaajas leida midagi ilusat ja head. Ta ei vingu iga ilma peale, mis talle aknast vastu vaatab. Ta saab aru, et tal ei ole mingit võimu seda ise määrata või muuta.

5. Sa oled õppinud naeratama

… sest see on vaieldamatult parim aksessuaar, mis sul olemas on!

6. Sa austad ja armastad lapsi ning vanureid

Kõigile meeldib veeta aega koos sõpradega. Kunagi ehk ajas närvi, kui sõprade vanemad või pisemad sugulased ka kusagil teie juures ringi jooksid. Kui sa oled sellest üle saanud, siis oled astunud suure sammu edasi täiskasvanulikkuse poole.

7. Sa säästad rohkem kui kulutad

Tudengieas võis ju olla täiesti igakuine sündmus see, kui avastasid enda loomingulisust kulinaariamaailmas — praekartulid viiel erineval viisil, kiirnuudlid ja muna või mida kõike veel. Täiskasvanud inimene aga oskab oma raha lugeda. Ta kulutab nii, et tal jääb ka kuu lõpuks võimalus raha kõrvale panemiseks.

8. Sa investeerid rohkem aega lugemisse

Lugemine avardab silmaringi. Lai silmaring teeb sinust targa ja hea vestluspartneri, kellega ei pea ainult ilmast või sooduskampaaniatest rääkima.

9. Sa hoolitsed nii enda kui teiste eest

Mida aeg edasi, seda rohkem hakkad sa hoolima oma perest rohkem kui iseendast. Ennast ei tohi aga unustada — sa oled täpselt sama oluline kui nemad! Ja täiskasvanud inimene saab sellest väga hästi aru — ta võtab endale aega puhkamiseks, enese poputamiseks ja lemmiktegevuste harrastamiseks.

10. Sa otsid märke täiskasvanulikkusest

Kas otsid asju ja teadmisi selle kohta, milline on üks täiskasvanud ja haritud inimene? See näitab ainult seda, et sa pürgid sinnapoole ning sind võib tõsiselt võtta!