Silvia räägib ise oma loo:

"Olen 33-aastane naine, kellel on armastav abikaasa ja 13-aastane poeg. Kuigi olen veetnud suure osa oma elust tervisehädadega võideldes, siis on viimased kaks aastat olnud justkui põrgu.

Mulle on pandud diagnoos: pudential neuralgia caused by the thethered cord syndrome which is caused by lipomeningomyelocele ehk seljaaju ja selgroo kombineeritud arenguhäire, mis on kaasa toonud seljaaju kahjustuse ja suured närvivalud (S1-S2 tasemel), mis kiirguvad kolme alakeha osasse.

Esimesed sümptomid avaldusid 11-aastaselt ning esimene operatsioon teostati 13-aastaselt, pärast mida oli olukord mõõdukalt hea kuni 2008. aastani. Peale lapse sündi hakkas minu seisund halvenema. Teostati mitmeid alaselja ja jalgade operatsioone (viimane aastal 2014). Operatsioonid on loonud olukorra, kus seljaaju on armkudemes kinni ja närvid on hakanud venima ning tekitama suuri valusid. Eesti Valukliinik leidis, et närvide külmutamisel pole mõtet ning võiks olla abi liidete vabastamise protseduurist, mida Eestis ega Soomes ei tehta. Rootsi Europainclinics vastas eitavalt epiduroskoopia tegemise osas ja soovitas jätkata ravi medikamentidega. Nüüdseks on läbi proovitud paljud erinevad närvivalurohud, mis on kõik paraku toonud endaga kaasa halbu kõrvalnähtusid.

Olen kodus piinlemas ja ükski arst ei oska mind aidata.

Kõrvalmõjude ja ravimite info: veebruaris oli kasutuses närvivalurohi lyrica 200mg ja alustati tramal retard 100mg kaks korda päevas: nädal peale seda hakkasid meeleolukõikumised ja õhtuti sügav depressioon, tugevad peavalud, mida kannatasin aprillikuuni. Siis vähendati 100mg korraga, mis tõi kaasa 3 nädalat kestvad tugevad piinad kõhus, higistamise, tugeva nõelatorgete tunde eelkõige peas, näo punetuse. Eelnev annus taastati, kuid sellest oli abi vaid 3 päeva. Nädalaks ajaks taastati vana annus 200mg, ent jätkusid kõhupiinad ja torkivad tunded. Proovisime arstiga vahetada lühema mõjuga ravitilkade pealek kolm korda päevas, kuid see tekitas esmalt loiduse ja siis ekstreemse ängistuse. Kuus nädalat oli annus 125mg, sest nullini vähendada ei saanud lihaste väänlemiste tõttu. Vahepeal prooviti vahetada rohi Oksikodooni peale, aga see tekitas lihaskrampe, mis tõmbasid kogu rindkere lukku, ka olid suured tõmblused kätelihastes. (Minu hetke ravimid ja doosid on järgnevad: hommikul — lyrica 100mg, lorazepam 1 mg, tramal retard 75ml; päeval — cymbalta 60mg, lyrica 125mg; õhtul — lyrica 50mg, tramal retard 50mg; öösel — lorazepam 1mg, ketapiin 300mg, melatoniin 3mg, imovane 7,5mg).

Nüüdseks on olukord selline, et on iga päev suur karjumise vajadus, terav sihin peas, sügav depressioon. Õhtuti on kõige hullem, nagu pea plahvataks, keha justkui põleks tules, röögin ja piinlen. Esineb ka kohatist kõne kadumist. Kõht on jäik ja punnis, magu ei suuda enam korralikult seedida ega omasta ka enam toitaineid. Lisaks eelnevale siis ka minu alaselja seisund — närvid sikutavad väga tugevalt, istuda enam ei saa, lihased on jalgades hakanud kärbuma. Arstide sõnul ei toimi minu ajukeemia selliselt nagu ta peaks toimima ning mul on lisaks haruldasele selja diagnoosile veel rasked rohtude kõrvalmõjud.

Olen käinud erinevates Eesti ja Soome haiglates ja kliinikutes abi otsimas, kuid keegi ei oska aidata ega isegi nõu anda. Igalt poolt öeldakse, et me ei saa aidata ja punkt. Inimene jäetakse lihtsalt äärmuslikesse piinadesse üksinda koju piinlema! Abikaasa ja poeg püüavad olla toeks, tänu nendele olen veel siiani elus. Mul murdub süda sees kui näen neid minu pärast kannatamas. Iga päev olen ebainimlikes piinades, olen nii füüsiliselt kui ka psüühhiliselt omadega täiesti läbi.

Minu õde leidis tänu Bookinghealth.com webilehele konsultandi, kes on aidanud leida Saksamaal haigla, mis tegeleb minusuguse diagnoosiga inimestega. See on minu viimane lootus, et ehk kui saaksin närvivalud kontrolli alla, siis saaks juba ka närvivalu rohtud maha jätta ning ehk lõpuks ka mingisuguse inimliku elu tagasi.

Palun aidake mind!"

Abiprojekti eelarve on kokku 18 000 EUR, millest ravikulutused on 15 500 EUR.

Kuidas Sina saad aidata?

Pangaülekanne:

LHV Pank
Konto nr: EE167700771002598797
Swift/BIC: LHVBEE22

Swedbank
Konto nr: EE672200221046387155
Swift/BIC: HABAEE2X

SEB
Konto nr: EE101010220101993019
Swift/BIC: EEUHEE2X

Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Silva toetuseks

SMS-annetus:

SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata silva annetad 1,6 eurot
SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata silva annetad 3,2 eurot

Hakka püsitoetajaks:

Täida ära püsitoetuse ankeet SIIN.