Säästliku linnaruumi kujundamise õpitubadesse on oodatud kõik Tallinna põhi- ja keskkoolide noored. Osalemiseks palume registreeruda e-posti teel info@disainiaasta.ee või telefonil 62 67108.

Taaskasutusepõhised linnaruumi disaini meistritoad noortele:

· Neljapäev, 1. november kell 16.00 — 18.30
· Reede, 2. november kell 16.00 — 18.30

Töötoas analüüsitakse koos juhendajaga, millised vaba aja veetmise kohad noortele meeldivad ja miks. Noortele antakse ülesanne valmistada lihtne makett meelepärasest vabaaja veetmise keskkonnast Tallinnas. Vahenditeks on Uuskasutuskeskusesse toodud vahendid ning pappkarbid, värvid, liim, voolimisvahendid jms. Kohapeal tekkinud ideede teostusena valmivad noorte endi vajadustest lähtuvad, ideaalseid linnakeskkondi kajastavad maketid.

Valminud makettidest avatakse Uuskasutuskeskuses näitus esmaspäeval, 5. novembril kell 16.00. Avamisele on oodatud kõik huvilised.

Disainialase õpitoa eesmärgiks on luua noortele võimalus kaasa rääkida ning ettepanekuid esitada Tallinna linnaruumi noortepärasemaks muutmisel. Töötoaga soovitakse innustada noori analüüsima ümbritsevat keskkonda ning ise lahendusi välja pakkuma.

Töötube juhendab ALINA KORSMIK, kes on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia bakalaureuse ning õpetajakoolituse magistri kursuse. Alina on teinud kujundusi lasteetendustele ja koolidesse, töötanud kunstiõpetajana ning tema juhendamisel on toimunud juba mitmed disainiõpitoad Tallinnas, Viljandis, Kärdlas, Narvas, Põltsamaal ning mujal Eestis.

Uuskasutuskeskus on koht, kus inimesed saavad infot igasuguste huvitavate asjade kohta, mis haakuvad säästva ja eluterve mõtteviisiga.

Õpitube korraldavad Disainiaasta ja Uuskasutuskeskus Tallinna Noorteaasta raames.