Jalutasime Tallinna Viru tänava McDonald'sisse ja Hesburgerisse ning tellisime kummastki ühe klassikalise juustuburgeri ja ühe suurema eineburgeri (Hesburgerist Megaburgeri ja McDonald'sist Bic Mac'i).

McDonald's

Juustuburger näeb tegelikult täitsa "kobe" välja - sai on siledalt pehme ning täidist on ühtlaselt, nii et burger ei vaju lössi. Tõsi, nii kõrge ja mahlane ta välja ei näe, nagu reklaampildil - väljast vaadates pole ketšupist, sibulast, hapukurgist. Tihe McDonald'si külastaja teab aga öelda, et mõnusalt soolane hapukurgiviil peidab end lihtsalt burgeri sees.

Juustuburger reklaampildil...


... ja tegelikult!

Hamburger

McDonald'si Bic Mac burgeri pilt ajab kõhu tühjaks isegi sellel, kes just lõunat söönud. Kõrge ja mahlane eine mõnusalt krõmpsuva salati ja küllusliku kastmega. Meile positiivseks üllatuseks avastasime, et ega päris burger nüüd nii väga erinegi - sai on ilus, burger kõrge, juust mõnusalt sulanud ja kastetki piisavalt. Vaid salat oli kuhugi peitu jooksnud ning vaid rootsud järele jätnud... Muist neist võis leida ka hoopis burgerikarbi põhjast.

Bic Mac reklaampildil...

... ja tegelikult!

Hamburger

Hesburger

Hesburgeris olid lood pisut õnnetumad. Pärast seda, kui olime kaht burgerit ligi 15 minutit oodanud, eeldasime, et terve see aeg on kulunud kaunite hamburgerite meisterdamisele. Kotis ootas meid aga tegelikkus... Juustuburgeri sai oli kuiv ning kortsus ning nagu McDonald'si juustuburgerigi puhul, polnud väljast vaadates jälgegi kurgist või ketšupist.

Juustuburger reklaampildil...

... ja tegelikult!
Hamburger

Megaburger tõotab reklaampildil olla kõrge nagu torn ning ideaalselt sümmeetriline. Paberi nokkisime ümber ära aga burgerilt, mis meenutab oma olemuselt vägagi erinevaid n-ö putkaburgereid, mida pärast pidu nii kesklinnast kui linnaäärsetest putkadest soetada saab. Plusspunktid värske tomati ja rohke kastme ning salati eest, kuid mis käkk see on?

Megaburger reklaampildil...

... ja tegelikult!

Tuleb tõdeda, et ega mõne minutiga (viimase kogemuse puhul 15 minutiga... ) jõuagi ideaalseid burgereid valmis vorpida, eriti kui järjekorras on bussitäis näljaseid naabreid põhjamaalt. Kuid tihti on tegelikkus reklaamist ikka väga kaugel ning seda ju mitte ainult hamburgerite puhul...