Sa teed liiga palju trenni

Nädala sees võib juba end iga päev tööle vedamine nõuda suurt pingutust, rääkimata siis veel trenni jõudmisest! Nii et otsustad nädalapikkuse trennipausi nädalavahetusel tasa teha. Aga probleem on selles, et kui sa nädal aega ennast üldse liigutanud pole ja siis järsku liiga palju trenni teed, jäävad esiteks su lihased väga valusaks ja teiseks on suur vigastusoht. Aga kui tõesti nädalavahetus on ainuke aeg, millal sa üldse trenni jõuad, siis pööra suurt tähelepanu soojendusele ja ära pinguta üle. Ning püüa nädala sees kasvõi päevas kümme minutit võimlemisele aega leida.

Sa veedad terve nädalavahetuse diivanil lesides

Teine äärmus pole sugugi parem. See kurnab su alaselga, mõjub halvasti rühile, aeglustab su keha verevarustust ja seedimist. Kõik need asjad vähendavad su keha vastupidavust järgmisel töönädalal.

Sa jooksed mööda poode ja kultuuriasutusi

Sul on kaks päeva, et muretseda koju kõik vajalik, mida sul nädala sees ei olnud aega otsida ja õhtuti üritad kultuuri sisse ahmida, sest ka kinno või teatrisse sa nädala sees ei jõua. Võta hoogu maha ja tee ainult neid asju, mida on kindlasti vaja teha. Koju uut diivanit jõuad otsida ka puhkuse ajal ja teater ei lõpe samuti selleks ajaks, kui sul rohkem aega on, maailmast otsa.

Sa pidutsed, nagu homset ei oleks

Nii võib juhtuda, et homset ei olegi, on hoopis järjekordne esmaspäev ja sa tunned ennast tööl nagu tõeline zombie.

Sa stressad terve pühapäeva esmaspäevase tähtsa kliendikohtumise pärast

Ära riku ise enda nädalavahetust ära! Võta midagi ette, suhtle sõpradega, vaata filme — las esmaspäev algab ikka esmaspäeval, mitte juba pühapäeva hommikul.

Sa teed tööd

Mida halba saab teha see, kui sa korra nädalavahetusel töömeili tšekkad? Vastus on, et see saab teha päris palju halba. Sa unustad end mingi kiire tööprobleemiga tegelema ja nädalavahetus läheb nii mööda, et sul läks meelest puhata.

Sa sööd end ogaraks

Nädalavahetusel võib ju ometi endale midagi lubada? Muidugi võib, aga see ei tähenda seda, et sa võid nende kahe päeva jooksul viis korda koju pitsat tellida ja nii palju küpsiseid ja šokolaadi ära süüa, kui sa reedel pärast tööd koju kanda jaksasid. Need asjad ei tee sind mitte ainult paksuks, vaid ka loiuks ja väsinuks. Nii ei ole tööl hea olla. Luba endale naudinguid, aga jää mõistuse piiridesse.

Sa veedad nädalavahetuse inimestega, kes sind väsitavad

Sa veedad nädalavahetuse oma sõprade ja sugulastega, aga tabad ennast mitu korda mõttelt, et tuleks juba esmaspäev? Järelikult ei tunne sa nende inimestega ennast hästi. Mõtle, mis sind mingi konkreetse inimese puhul häirib (äkki see, et ta helistab sulle pühapäeva hommikul kell 8?) ja proovi delikaatselt sellest rääkida. Äkki mõni inimene sinu elus ongi sulle pigem koormaks? Mõtle need asjad läbi, mitte ära ütle kõikidele inimestele, kes sulle külla tahavad tulla, kohe "jah".

Allikas: Prevention