1. Tundub nagu su juuksed ja küüned kasvaksid

Oled kuulnud, et kirstus kasvavad juuksed ja küüned edasi? Tegelikult siiski mitte, kuid selline mulje jääb küll. Kui sina kuskil teispoolsuse heinamaadel rõõmsalt ringi kalpsad, siis samal ajal sinu mahajäänud keha nahk hakkab kokku kuivama. Seega tunduvad ka juuksed ja küüned pikemad.

2. Su keha muutub kivikõvaks

Rigor mortis ehk teisesõnaga ka surnu kangestumine toimub selle tõttu, et sa enam ei hinga. Hingamisprotsessi käigus tekitab keha ainet, mis lihastel lõdvestuda aitab. See protsess leiab aset umbes 2-4 tundi pärast siit ilmast lahkumist.

3. Sa võid.. püksi lasta

Kuna su lihased enam midagi kinni hoida ei suuda, siis hakkab üleliigne ka väljuma. Pikemat seletust ei olegi vaja, mis edasi saab.

4. Kortsud kaovad

Kuna lihased kaotavad lõpuks jõu ja pinge, siis kaovad lõpuks ka näost kõik kortsud. Põhimõtteliselt on asi sarnane nagu siis, kui sa endale näkku Botoxit süstid. Hüvasti, murekortsud!

5. Sa võid erinevaid hääli teha

See, et sa surnud oled, ei tähenda, et su kopsudes enam õhku ei ole. Kui keegi su keha pärast surma liigutama hakkab, siis võib ta tõsise ehmatuse osaliseks saada. Kui kopsudest õhku väljuma hakkab, siis võib inimene mõmisema või ohkima hakata.

6. Mõni su kehaosa elab edasi

Vähemalt natuke aega. Nii kui hingamise lõpetad, hakkavad ka organid närbuma. Siiski ei sure rakud momentaalselt. Nii ongi näiteks organidoonorlus võimalik. Reageerima peab küll kiirelt, näiteks kopsude või südame siirdamise puhul peavad arstid su keha torudega ühendama. Nahka ja luuüdi saab organidoonorluses kasutada ligi 15 tunni mööduses.

7. Su nahale tekivad plekid

Kui su süda enam kehas verd ringi ei pumpa, saab selle suurimaks liigutavaks jõuks gravitatsioon. Kui veri jääb nendesse piirkondadesse seisma kauemaks kui 12 tundi, siis tekivad ka nahale plekid.

8. Su soolebakterid kaotavad aru

Kuna soolebakterid saavad pärast surma suurema vabaduse liikumiseks, siis hakkavad nad seda ka tublisti ära kasutama. Nii liiguvadki nad veresooni mööda kehas laiali. Siit ka põhjus, miks keegi kunagi surnud inimest nuusutada ei soovi.

Allikas: Women’s Health Magazine