Meeleolumuutused väsitavad ja ei lase meil toimida lapse tegemistest huvituva, hooliva ja heas meeleolus lapsevanemana. Tööl ei suuda keskenduda. Vaba ajaga ei oska midagi peale hakata. Me ei oska olla üksi ega suuda endale selgeks teha, mida me tegelikult tahame.

Dr Bruce Fisheri seminar-koolituse metoodika on aidanud sadu lahutajaid Põhjamaades lahutusega kaasneva elumuutusega kiiremini ja teadlikumalt kohaneda ning paremini aidata lahutuses olevat last. Koolitus on mõeldud meestele ja naistele, kelle lähisuhe/abielu on lõppenud või kes mõtlevad lahutamisele.

- Seminar-koolitus toimub grupitööna.

- Grupitöö on lahutajatele oluline. Grupis on inimesed, kes on sama asja üle elanud — see loob turvalise ja mõistva keskkonna, mis annab võimaluse rääkida asjadest nii, nagu inimene seda tunneb. Temast saadakse aru ja läbi mõistmise peegelduse saab ta ise oma olukorda paremini mõista. Mõistmine aga annab võimaluse ehitada endale uus tee.

- 10nädalane seminar-koolitus aitab aru saada, mis toimus paarisuhte lõpuperioodil, mis toimub praegu ja kuidas eluga edasi minna.

- Seminar-koolitusel käsitleb koolitaja 19 teemat. Raskematest, negatiivsematest tunnetest jõutakse helgemateni. Kuna grupis on lahutuse erinevates faasides olevaid inimesi ja nende üleelamised erinevate asjade puhul on erinevad, siis annab grupp teile ja teie grupile jõudu läbi oma kogemuste, mida individuaalsest nõustamisest ei saa.

- Seminar-koolitus on aeg iseendale. Iseend ja oma kaotatud suhet analüüsides näete ennast ja elukaaslast uuest vaatenurgast, mis aitab teil endise elukaaslasega taastada normaalsed suhted ja ka lapsevanema rolli täitmine õnnestub paremini.

- Seminar-koolitus annab teadmisi paarisuhtest ja ka sellest, kuidas teie lapsepõlvekodu on mõjutanud teie abielu, lühendab tunduvalt lahutusest toibumise aega, sisaldab nõuandeid, kuidas toetada lahutuslapsi.

Koolitus Tallinnas algab 14. märtsil aadressil Lai 31/Suurtüki 1.
Koolitused toimuvad kolmapäeviti kell 18.00-19.30. Tasu 1500 krooni.
Registreerimine: lastefond@elf.ee, sirjegl@hot.ee tel 6 411 188.

Tartus, maieerin@hotmail.com, rajasalu@hotmail.com, tel 50 90680.
Pärnus, Fisheri.seminar@mail.ee, tel.58 170 992
Lisateave www.elf.ee