Suurem, kõrgem, parem

Mõne naise jaoks on olemas lihtne viis oma rinnaümbermõõtu suurendada — see on kaalus juurde võtta. Õnnetuseks pole see just kõige õigem võte, sest inimene võtab juurde proportsionaalselt, nii et ümarate õlgade, kõhu ja puusade foonil ei paista suur rind just eriti silma.

Tegelikult on võimatu suurendada rinna ümbermõõtu ning korrigeerida selle vormi ilma plastilise operatsioonita. Kreemid ja füsioterapeutilised meetodid parandavad naha seisundit, ometi ei saa siin juttugi olla mingisugustest mõõtude suurenemistest.

On olemas kahte tüüpi spetsiaalseid kreeme rindade jaoks. Ühed lihtsalt pingutavad naha pealispinda, rind tõuseb ning näib visuaalselt suurem. Efekt kestab 1-3 tundi. Teised mõjuvad aeglasemalt, kuid sügavamalt — bioloogiliselt aktiivsed ained, tungides läbi nahakihi, stimuleerivad vereringet. Paraneb naha elastsus. Selline kosmeetika on ideaalne profülaktiline vahend rindade rippumise vastu pärast järsku kõhnumist, samuti pärast rasedust ning rinnaga toitmise järel. Ometi ei anna kreem väljaveninud nahale tagasi selle endist väljanägemist.

Müostimulatsiooni protseduur võib skeptikut meeldivalt üllatada, kui ta pärast esimest seanssi avastab, et rind on “kasvanud” terve numbri võrra! Ometi juhtub seda vaid ühel juhul kümnest. Üldiselt on müostimulatsioon võimlemine laiskade tarvis: rinnalihaste massi passiivse kasvatamise arvel suureneb rind tõepoolest, kuid mitte rohkem kui pool numbrit.

Samasugust edu võib saavutada ka trenažööri abil. Vahe on vaid selles, et saalitreeningud mõjuvad hästi ka teistele lihastele. Spetsialistid kinnitavad, et rinnalihaste treenimisel pole tähtis mitte koormus, vaid korduste arv ning harjutuste sooritamise kiirus.

Võib muidugi hakkama saada ka ilma trenažöörita, kuid seni pole võimlemises rinnalihaste tugevdamiseks midagi uut leiutatud. Ikka endiselt on aktuaalsed vanad-head pressid põlvedel ning peopesade üksteise vastu surumised rinna kõrgusel.

Inglannade seas on aga populaarne järgmine harjutus: ühendada käed selja taga ning peopesade servadega suruda abaluude kõrguselt piki selgroogu 10 -12 korda. Asendit hoida 6-7 sekundit, seejärel lõdvestuda. Harjutust teha päeva jooksul kolm korda.

On olemas ka vaakummassaaž. See põhineb tolmuimeja töö printsiibil. Valu see massaaž ei põhjusta, küll aga ei tasu end häälestada imele — rinna ümbermõõt ei suurene sellest. Vaakummassaaži puhul tugevneb vere juurdevool piimanäärmetesse ning seal kiirenevad ainevahetusprotsessid. See aga parandab naha toonust ning rind justkui kerkiks.

Mikrolihvimine aitab vabaneda venitusarmidest rindadel. Pärast protseduure võib märgata ka rindade vähest suurenemist. Mikrolihvimist ei kasutata kui iseseisvat meetodit büsti vormi korrigeerimiseks. Naha pealmise kihi eemaldamine stimuleerib vereringet ning kollageeni tootmist, mis nii või teisiti parandab kudede elastsust.

Mitmesugused maskid rindade tarvis aktiviseerivad verevarustust ning ainevahetusprotsesse kudedes. Näiteks mõjub termomask tänu kõrgele temperatuurile (muide, termomaski alla tuleb kanda toitekreemi — soojus suurendab selle mõju). Vetikamask toniseerib nahka tänu oma unikaalsele koostisele, mis sarnaneb inimvere koostisega. Mudamähised aga aitavad eemaldada liigset niiskust kudedest. Kõik need maskid on kindlasti kasulikud, kuid nende modelleeriv efekt piirdub naha välisilme parandamisega.

Et taoliste protseduuride efekt kestaks kauem, soovitavad spetsialistid teha läbi terve ravikuuri (kümme seanssi), protseduuri korrata kord kuus.

Elisabeth Taylor on üks vähestest “tähtedest”, kes pole lasknud teha rindade plastilist operatsiooni. Näitlejanna saladus peitub massaažis. Siin on filmitähe lemmikvõte, tänu millele pole tema büst aastakümneid kaotanud oma esialgset kaunidust — massaažikreem kanda rinnale, dekoltee piirkonda ning õlgadele. Näpuotstega teha ringikujulisi energilisi, kuid ühtlasi õrnu liigutusi rinna välimisest piirkonnast sissepoole suunaga kaela poole. Ometi hoiatavad arstid, et isetehtud massaaž on kahtlasevõitu ettevõtmine: oskamatu tegutsemise puhul võib nahk hoopiski välja venida. Tähtis on, et esimene seanss kulgeks spetsialisti juuresolekul.

Ka hüdromassaaž avaldab toniseerivat toimet. Selleks tuleb vesi segistis reguleerida küllalt tugevaks joaks, mis siis rindadele suunata. Protseduuri kestus on 10 minutit. Veetemperatuur peab vahelduma — soojast külmaks. Hüdromassaaž lõpetatakse tingimata külma veejoaga. On olemas ka termin icebath. Ilma selle igapäevase 30-sekundilise jäävannita ei tule toime ükski tippmodell.

Isegi kui teil on tänasel päeval kena büst, ärge muutuge hooletuks: maa külgetõmbejõudu pole veel keegi suutnud muuta. Kui soovite, et teie rinnad sellele jõule võimalikult kaua vastu peaksid, tuleks regulaarselt (mitte harvemini kui kolm korda päevas) teha ühte väga lihtsat harjutust — surudes lõuga tugevasti ette, tuleb öelda “ii-ii”, seejuures pingutada maksimaalselt kaelalihaseid.

Süst või skalpell?

Hüpoplaasia (patoloogiline rinnanäärmete alaareng), samuti ka ptoosi (rinna haiguslik allavajumine) puhul on kreemid ja füsioterapeutilised protseduurid absoluutselt kasutud.

Kuid rindade vormi saab korrigeerida kirurgilisel teel:
1) impalntaatide,
2) mastopeksiate (toed) ning
3) rindade vähendamise abil.

Pärast sünnitust ning imetamist ei pruugi rinnad enam kunagi endist vormi tagasi saada. Mastopeksia puhul jäävad kosmeetilised armid rindade alla ning nibude ümber. Ka rinnaga toitmise võimalus säilib vaid üksikutel juhtudel.

Omaette probleemiks on ka liiga suured rinnad. Need on rasked ning võivad põhjustada seljavalusid. Rinnaümbermõõdu vähendamise operatsioon on aga tehniliselt ääretult keeruline. Pärast operatsiooni kaob 99-l juhul 100-st võimalus edaspidi rinnaga toita.

Implantaadid — täited ja proteesid — peavad kujundama suurema ja lopsakama rinna. Vedela silikooni kasutamine rindade täiteks on tsiviliseeritud maades lõplikult ja pöördumatult ära keelatud. Ka teised süstimised pole just eriti edukad. Näiteks valgub isiklik rasv kiiresti laiali, polüakrülomiidset geeli aga “kahtlustatakse” selles, et see võib esile kutsuda sidekoe haigestumise ning koesse lõplikult sisse kasvada.

Proteesid on enamasti ettearvatavad ning head selle poolest, et vajadusel saab neid suhteliselt kergesti eemaldada.

Kuid on olemas mõningad momendid, mida peab iga potentsiaalne kunstrinna omaja teadma.

Proteesid erinevad:

1) Vormi poolest: polüsfäärilised (nn “tailanna rinnad”) ning tilgakujulised (“tütarlapse rinnad”);

2) Kesta tüübi poolest: polüuretaan või silikoon. ;

3) Täidise poolest: vedel silikoon, füsioloogiline lahus, sojaõli. Lahus on absoluutselt ohutu, kuid mulksub ja teeb häält aktiivsete kehaliigutuste ajal. Eelistatavaim on sojaõli: see on läbipaistev, mis on tähtis rindade röntgenoloogiliste uuringute puhul.

4) Kesta tekstuuri poolest: sile ja tekstureeritud (kare). Organism võitleb iga võõrkehaga, mässides selle sidekoest kapslisse, see võib põhjustada proteesi kokkusurutust, mis tekitab pinge, kõvenemise ning valu rinnas. Kesta sile pind põhjustab sidekoestumise arengut rohkem kui tekstureeritud pind.

5) Kesta läbitungimisvõime poolest: “higistavad” (annavad meelsasti ära oma sisu, mis põhjustab sidekoe põletikku, kui sisuks on vedel silikoon) ning “mittehigistavad” — kahe- või kolmekordsed kestad.

“Minu rinnad kasvavad…”

Nendele, kelle jaoks operatsioon pole taskukohane, füsioteraapia tulemused aga ei veena, võib soovitada hüpnootilist teraapiat.

1994.aastal viidi Floridas läbi eksperiment, milles osales 867 naist, kes polnud rahul oma rinnaümbermõõduga. Tulemused hämmastasid isegi kõige suuremaid skeptikuid. 80%-l naistest suurenes rinnaümbermõõt 2,5 cm võrra.

Kuidas siis hüpnoos mõjub? Peamine tegur on siin usk. Inimese alateadvus on võimeline kiirendama või pidurdama igasuguseid organismis toimuvaid protsesse. Patsiendilt nõutakse vaid oma rindade “nägemist” täpselt sellistena, nagu ta neid näha soovib. Organismis hakkavad hüpnoosi mõjul toimuma keerulised biokeemilised protsessid — suureneb vere juurdevool, mis transpordib rindadesse täiendavat toitu ning lisaportsioni hormoone. Patsiendid täheldavad torkeid, raskustunnet…

Kõige huvitavam seejuures on aga tõik, et sisendamine programmeerib alateadvust, ning edaspidi kulgeb protsess automaatselt.

Niisiis piisab sageli vaid sellest, kui kutsuda appi oma ettekujutusvõime, tahe ning piiritu usk edusse.

Kahjulikud nõuanded

Mida teha, et rinnad kiiremini närtsiksid ning rippuma hakkaksid:

• Kanda ebamugavaid rinnahoidjaid — kitsaid või liiga avaraid;
• Mingil juhul ei tohi spordiga tegeleda, eriti ujumise ja aerutamisega;
• Kõnnak peab meenutama vana naise oma — küürus selg ja längus õlad;
• Regulaarselt käia kuumas vannis;
• Mitte mingil juhul ei tohi kasutada kreeme ja geele;
• Võimalikult harva külastada günekoloogi, kirurgi ning mammoloogi.

Kui aga tõsiselt rääkida, siis tuleb üle vaadata oma harjumused. Ideaalis peaks igapäevane hooldus (kreem, mask, emulsioon) laienema mitte ainult näonahale, kaelapiirkonnale ning dekolteele, vaid ka rindadele. Jah, see võtab tõepoolest kaks korda rohkem aega, kuid pingutused on seda väärt — neljakümneselt näete välja 10 aastat noorem, rind on aga 13-aastase piiga oma.