1. Nad on empaatiavõimelised

Ole lahke! Üks asi on kaasa tundmine, teine asi aga reaalselt selle rakendamine. Kui näed, et sõbral või tuttaval on raske, siis aita ja lohuta teda. Oskus anda abi ja nõu tugevdab kahe inimese vahel olevat sidet märgatavalt.

2. Nad naeratavad tihti

Usu või ära usu, naeratusega läbi elu sammumine muudab sind ennast vastuvõtlikumaks ning positiivsemaks ja aitab sul ka uusi suhteid luua. Nii ei karda keegi sulle läheneda ja sa paned iga ruumi enda ümber särama. Morni olekuga viid alla nii teiste kui ka iseenda tuju — milleks siis kogu aeg nukrutseda?

3. Nad mõistavad teiste vajadusi

Empaatiavõime aitab teiste inimeste vajadustest aru saada. Sa ei kujuta võib-olla ettegi, kuidas lihtne küsimus: “Kas kõik on korras?” võib teise inimese päeva muuta. Tunne oma kaaskondlaste vastu huvi, näita seda ka välja. Pane teisi end väärtuslikuna tundma, see kõik jõuab sinuni ringiga tagasi.

4. Nad on kombekad

Kombekus ei hõlma endas ainult aitäh-palun-nägemist kombinatsiooni. Viisakad inimesed arvestavad teistega, nad oskavad vastavalt olukorrale käituda ning on õppinud teisi kuulama.

5. Nad tõstavad teiste vajadused enda omadest ette… Vahel!

Isetuse ja isekuse vahelise tasakaalu leidmine võib olla keeruline, kuid samas on see igaühe heaolu jaoks tõeliselt oluline. Tea, millal tuleb teistega arvestada rohkem kui endaga ja tea, millal tuleb öelda ei.

6. Nad oskavad vajadusel vabandada

Tühi vabandus ei maksa midagi. Õiges olukorras ja õige asja eest andeks palumine on aga hindamatu väärtusega. Õpi neil kahel vahet tegema!