Käsipagasit ei pruugi endaga salongi kaasa saada

Mõned lennufirmad, eriti odavlennufirmad, keelduvad väikese käsipagasi kaasa võtmisest lennuki salongi. Kontrolli enne reisi, kas ja kuidas on lood sinu lennul. Mitmed lennufirmad küsivad käsipagasi hoiu eest eritasu, vahel võib see olla isegi väga kõrge, kui sa pole eelnevalt broneerinud. Nii tead, kui palju asju ja kohvreid kaasa võtta.

Kuidas „kergelt“ lennata

Koosta enne reisi nimekiri ja ole endaga range. Mõtle hoolega läbi, mida on ikka kindlasti vaja kaasa võtta. Prindi see välja ja reisilgi olles ära satu ostuhullusesse. Kui sinu nimekirjas mingit asja pole, siis las see jääda välja ka sinu kohvrist.

Miks kohvikus kõik seisavad

Paljudes kohvikutes ja baarides mitmel pool Euroopas maksad lisatasu, kui võtad laua taga istet. On tavapärane, et süüakse hommikusööki kodust väljas, säästes nii olulist aega. Kui tahad pidada piknikku, haara poest piknikukorvike ja sea sammud lähimasse parki, kus saad lasta hea maitsta. Ja istumise eest ei pea maksma.

Võimalus on tutvuda ka kohalike toidutraditsioonidega. Söögikohad turu ümbruses on odavad ning avatakse juba üsna vara. Mis peamine — kõik on värske.

Valuutavahetus — vahendustasust ei pääse

Sa küll ei maksa eraldi vahendustasu, nagu reklaam kuulutab. See trükitakse kviitungil — 0, aga tasuta lõunaid pole ja kajastub äärmiselt kehvas valuutakursis. Ole ettavaatlik ja kui vähegi mahti, vaata ringi, kust leiad parema vahetuskursi.

Kuidas hoiduda „pahaolemisest“ ja kõhuhaigustest

Kanna kaasas niiskeid salvrätte või kuivseepi. Võõrastes kohtades käies ja süües ei või iial teada, millistes tingimustes on toit valmistatud. Puhasta käsi enne ja pärast sööki. Seep kulub ära juhul kui ees on pikem väljasõit ning normaalsed pesutingimused alles mitme tunni kaugusel.

Võõrana võõras linnas — kust hankida pädevat infot

Uuri kas või suvalise hotelli uksehoidjalt või baaripidajalt, kuhu nemad läheksid. Nii võid olla kindel, et satud ka väljapoole turisti trajektoori ja tutvuda kohaliku eluga. Ära unusta uksehoidjale jootraha andmast, isegi kui sa pole selle hotelli klient.

Kuidas pikendada nädalavahetust

alusta juba nädala keskel. Siis pole mitte ainult lihtsam kohta lennukile saada, vaid sa väldid nii ka rahvamasse lennujaamades. Avatud on kõik muuseumid ja galeriid, sageli v.a esmaspäeviti, oluliselt kergem on saada kohta heas restoranis. Jäta aga meelde, et ärihotellid on nädala sees hõivatumad.

Allikas: Lonelyplanet