Loodame väga, et õige pea saab ta haiglapalati juba oma armsa kodu vastu vahetada.
Vahepeal aga selgus, et Rudolfiga sarnast südameoperatsiooni vajas ka täpselt sama diagnoosiga sündinud väike Johannes ning seda suurem rõõm on meil täna teada anda, et ka tema operatsioon on tehtud ning see õnnestus.

Johannese ema kirjutab, et holimata väga rasketest hetkedest on Johannes vapralt kõigele vastu pidanud ning paraneb nüüd kenasti.

Aitäh, meie imelised heategijad! Kuna väikese Rudolfi aitamiseks kogunes annetusi pisut enam, kui Rudolf vajas, saime kohe aidata ka Johannest! Mõlema poisi pered on abi eest väga tänulikud!
Nii Rudolf kui ka Johannes sündisid südamerikkega — nende suured veresooned, kopsuarter ja aort olid oma koha vahetanud. Sellise diagnoosi korral tuleb laste elu päästmiseks teha esimese kahe elunädala jooksul operatsioon, mida Eestis ei tehta.

Paraku on nii, et opereerimata sureb 90% suurte arterite transpositsiooni diagnoosiga lastest esimesel eluaastal. Operatsiooni (arterial switch operation ehk arteriaalse ümberlülituse operatsioon) käigus nö. istutatakse aort ja kopsuarter oma “õigesse kohta” ja 95 protsendil on operatsiooni tulemus väga hea ning laps saab edaspidi elada täisväärtuslikku elu.

Helsingi lastehaiglas on edukalt opereeritud ka mitmed teised sama diagnoosiga Eesti lapsed. Operatsiooni ja lapse meditsiinilise transpordi eest tasub Eesti Haigekassa. Kõik muud ravireisiga seotud kulud, mis keskmiselt ulatuvad 3000 euroni, tuleb aga peredel endal kanda ning just siin on Lastefondi head aitajad olnud haige lapsega peredele suureks abiks.

Sellel aastal on Lastefondi toel Helsingis südameoperatsioonil käinud kokku viis last.”