“Olen 20aastane üliõpilane, kes jäi kogemata rasedaks. Otsustasin teha aborti, sest ma ei ole praegu oma eluga sellises punktis, kus mul oleks võimalik last üles kasvatada. Kuna elan üliõpilaslinnakus, ei ole mul ka autot, see oleks minu jaoks liiga kallis.

Üks pereplaneerimiskliinik on mu elupaigale üsna lähedal, kuid sinna oleksin aja saanud nädala pärast. Tunnise autosõidu kaugusel asuvasse kliinikusse aga oli vaba aeg juba kolme päeva pärast, seega otsustasin selle kasuks. Kuna autot mul ei ole, kasutan Uberit või lyfti. Mu arstiaeg oli kl 11, tellitud Uber saabus 9.58. Kohe oli selge, et juht tunneb end väga ebamugavalt. Paariminutise sõidu järel uuris ta, kas ma lähen pereplaneerimiskliinikusse. Ütlesin ei, sest olin telefoni sisestanud ainult arsti aadressi. Miski ei viidanud abordikliinikule. Pisut hiljem päris ta uuesti, kas me sõidame abordikliinikusse.

Olin šokeeritud ja ei osanud midagi vastata, seega olin vait. Meessoost juht teatas seepeale, et ta küll teab, et see ei ole üldse tema asi, aga ta naine on rase ja see protseduur on nii kohutav (ta kirjeldas seda detailselt) ja “nii palju jäetakse rääkimata.” Ta lõpetas lausega: “Sa kahetsed seda otsust elu lõpuni!” ja kinnitas, et ma teen suure vea.

Pingutasin tõsiselt, et mitte nutma hakata, vaatasin aknast välja ja suutsin end talitseda. Pidin vältima tema pilku, millega ta mind peeglist jõllitas. Poolel teel peatas ta igasuguse hoiatuseta auto ning ütles: “Sorri, aga ma ei saa sind edasi viia. Ma võin sind tagasi linna sõidutada, aga teist Uberit sa sealt ei leia.”

Oline pärapõrgus. Ümber oli ainult bensiinijaam, suletud antiigipood ja mets.

Astusin autost välja ja purskusin nutma. Helistasin kolm korda oma vanematele, aga nad ei vastanud. Lõpuks sain kätte oma peika, kes rahustas mu maha ja soovitas kliinikusse helistada, et rääkida, mis oli juhtunud, ning seejärel leida mõni kohalik taksofirma.

Uberi juht jäi 10-15 minutiks minuga ja küsis veelkord, kas ma tahan temaga linna tagasi sõita. Muidugi keeldusin ja ta sõitis ära. Peagi tuli tellitud takso ja tund hiljem jõudsin ma arsti juurde.

Teatasin juhtunust Uberile ja politseile. Uberist võeti minuga ühendust ja kinnitati, et juht on töölt eemaldatud, aga ma sooviksin siiski asjale ametlikku käiku anda.”

Mida teie juhi taolisest käitumisest arvate? Kas võhivõõral on õigus nii delikaatsel teemal üldse sõna võtta?

Allikas: Reddit