Viimased kaks aastat on möödunud Tule stiihia all (2016 — Punane Ahv ja 2017 — Punane Kukk)

Kui tuli toob endaga alati kaasa suuri muutusi, kirgi ja sõjakust, siis Maa märk on kauaoodatud rahunemise periood.

Maa kehastab tarkust ja mõistlikkust, plaanipärast tööd ja vastutusvõimet. Seega pole saabuv aasta lihtsate killast, tuleb kõvasti pingutada, et saavutada progressi nii isiklikus elus, kui töistes ettevõtmistes. Kui varuda selleks kõigeks kannatust, siis on võimalik ka eesmärke saavutada.

Koer on sõbralik ja ustav. Esmapilgul tundub isegi liiga lihtsakoeline. Ometi tasub meeles pidada, et tal on suurepärane haistmine ja mõistus. Seetõttu saab ta kiiresti aru pettusest ja silmakirjalikkusest. Kui keegi sind 2018.a. petab, ole kindel, et pettus tuleb kiiresti ilmsiks. Seda inimest ootab ees paljastamine koos vastavate tagajärgedega. Sama saatus tabab ka sind, kui üritad ise ebaausalt käituda.

Koer tõotab kaitset ja armastus vaid kõlbelistele ja üllastele inimestele. Ta hindab sihikindlaid ja töökaid isiksusi ning lubab neile rikkust ja tõusu karjääriredelil.

Ent laiskus ja liigsed lõbud pole sel aastal soovitavad.

Jäär 21. märts — 20. aprill

Sinu võitleja loomus on valmis ületama igat takistust, mis su eluteel ette tuleb. Uuel aastal on sul väljakutseid küllaga. Ent sa võidad kõik ning saad veelgi tugevamaks ja targemaks. Peamine on eneseusk. Jälgi, et suhted ülemusega ei halveneks ning olukord tööl ei tekitaks soovi uut kohta otsida. Nüüd ei ole selleks õige aeg. Koera aasta on hea ka esoteerika ja astroloogiaga alustamiseks. Pööra tähelepanu saatuse vihjetele — tähenduslikud unenäod, Déjà vu- d, juhuste kokkulangemised — ning usalda oma intuitsiooni.

Tervis

2018.a. avastad endas suure töövõime. Samas võib mõtlematu jõudude kulutamine tekitada emotsionaalse kurnatuse. Aasta alguses on võimalikud traumad ja luumurrud. Ole ettevaatlik ohtlike spordialadega. On ka oht põletikuliste protsesside arenguks. Pöördu tüsistuste vältimiseks kohe arsti juurde.

Kevadel võta aega oma välimuse eest hoolitsemiseks — kosmeetilised protseduurid jms. Ära liialda alkoholiga, eksootiliste ja teravamaitseliste toitudega.

Suvel on tervis korras. Mere äärde sõiduks vali juuli või august.

Sügisel tasub kompleksselt oma tervist kontrollida. Selle tulemuste alusel soovitatakse sulle ilmselt korrigeerida oma päevaplaane ja toitumisrežiimi. Täida kindlasti kõik soovitused.

Talvel on võimalikud südame-veresoonkonna probleemid, mis tekivad ülepinge tõttu. Hoia ennast, puhka rohkem ja ära nii palju närveeri.

Karjäär ja raha

Aasta võib kujuneda keeruliseks. Juba veebruaris-märtsis tekib võimalus redelil ülespoole tõusta, seejuures tutvusi kasutades. Ent tasub järele mõelda, kas sa ka tegelikult seda tahad? Võivad tekkida alusetud lootused. Võib-olla seob ülemuse koht sind kätest ja jalgadest, kollektiiv ei võta sind aga omaks.

Suvel pakutakse sulle ilmselt mõningaid uusi töövariante. Siiski tuleks enne lahkumisavalduse andmist kaaluda kõiki poolt ja vastu argumente.

Uus võib alguses näida majanduslikult kasulik, ent tegelikult on see perspektiivitu.

Sügisel võib tekkida keeruline olukord. Keegi hakkab sind töö juures laimama. Ürita suhtuda sellesse rahulikult, varsti jutud vaibuvad.

Finantsasjades on Koera aasta stabiilsem kui eelmine aasta. Raha jätkub kõikideks vajadusteks.

Detsembri keskel tekib kiusatus teha riskantne investeering. Ole ettevaatlik, see võib ebaõnnestuda.

Armastus ja suhted

Kui sa oled juba 2018.a. alguseks suhtes, siis see muutub aastaga aina tugevamaks. Oluliseks teemaks tõuseb suhtlemine oma teise poole lähedaste ja sõpradega. Sa ei kujuta isegi ette, kui tähtis see on! Aprillis ja augustis ära anna alla kiusatusele panna partner valiku ette: „Kas mina või sõbrad (lähedased)”. Midagi head sellest ei tule.

Kui oled vaba, siis ilmselt saadavad sind sel aastal kerged romaanid ja mitte millekski kohustavad intriigid. Ent päris aasta lõpus hakkad juba mõtlema kindlamatele tunnetele. Ilmselt saab selle tõukeks uus tuttav, kes ühel sügisesel päeval sinu uksele „koputab”.