Tänapäeval ei tegele enamus meist enam põllupidamisega ja suure osa linnainimeste jaoks pole esivanemate sellega seotud kombed enam asjakohased. Aga aeg on ikka sama võimas ja kombed on ju mõeldud teenima inimesi, mitte ei ole nad asjad iseeneses. „Viljakus“ ei ole pööripäeva ajal mitte üksnes viljakasvu kohta käiv sõna, vaid samasuguse väe annab pööripäev isiklikule kasvule. Isiklik kasv ja vaimne tervis, kiires tempos aja mahavõtmine ja patareide laadimine on vajalik kõigile.

Selle tõttu — olenemata sellest, kas saad jaanipäeva ajal linnast ära sõita ja veidi rahulikult looduses olla — on praegu väga hea aeg vaadata tagasi kõigele sellele heale ja kasulikule, mida oleme seni kogenud ning vaadata otsa sellele, mida enda jaoks tulevikku plaanime, mida seni loodust ja saadust tahaksime veelgi rohkem, mida päris uut soovime oma ellu tuua. Siin on üks lihtne viis, kuidas seda teha.

Mõtle ja sõnasta:

  • Mis on see hea ja väärtuslik Sinu elus, mille eest tänulik oled?
  • Mida tahaksid tulevikuks kasvama panna?
  • Mida saad selle jaoks juba täna ära teha?
  • Milliseid märgikesi või väikseid üllatavaid asju märkad neis päevis suve haripunkti ümber? Millest nad Sulle räägivad? Mille poolest väärtuslikud on?

Aseta see kõik mõttes ereda päikese valgusse, näed ehk mõndagi veidi selgemalt kui tavaliselt. Lihtsalt vaata, mis seal on. Kui kirja paned, siis on eriti kenasti kõik mustvalgel näha.

Ja siis mõtle ja teadvusta, et just nagu põldudel ja aedades algab viljakas suveaeg, kus päike toidab maapinda ja temas kasvavat rohkem kui ühelgi muul ajal, on see hea aeg, kus panna mulda oma isikliku arengu seemned. Sina saad valida, millised need seemned on ning oma olemise ja tegude kaudu kutsuda sellesama päikeseenergia ja looduse jõu neid kasvatama.

Ilusat jaanipäeva ja leedopäevade energias kümblemist! Olgu ta viljakas — maale ja meile!

Kui tunned hüpnoteraapia vastu huvi, uuri edasi siit.