Pealtnäha süütud esemed võivad omanikule hulga ebameeldivusi kaela tuua. See käib nii eksootiliste suveniiride kui ka meile juba lapsepõlvest tuttavate amulettide kohta. Ärge kunagi meelt heitke, kui armsaks saanud asjake kaduma läheb. See tähendab, et ta võttis enda kanda mingi probleemi, mis teie pea kohal rippus, ning lahkus koos sellega ka ise — igaveseks.

Kaelas kantav rist on kõikidest teistest amulettidest komplitseerituim. Enne kui osta uus rist, valmistuge selleks sisemiselt ning paluge mõtteis muudatusi oma saatusesse. Pühitsege rist selles pühakojas, kus tunnete hingerahu.

Ärge võtke kingitusena vastu risti, mida keegi teine on enne teid kandnud — see võib olla „raske” rist. Riputades selle kaela, võtate enda kanda võõrad probleemid. Kui rist kuulus armsale inimesele, hoidke seda veidi aega käes ning paluge sellelt mõtteis toetust.

Läbiva auguga kivi: Sellist ebaharilikku kivi leida on hea õnn. See leid hakkab omanikku kaitsma. Kivi võib ka katki minna või praguneda — nii päästab ta teid, võttes enda kanda kellegi võimsa negatiivse mõjutuse.

Kuld ja hõbe: Et hinnalistest metallidest ehted kasu tooksid, on tähtis tunnetada neist kiirgavat soojust. Kui te ei armasta kulda või hõbedat, ei tasu nendest valmistatud ehteid kanda üksnes põhjusel, et need „sobivad kleidiga” — te ei tunne end niikuinii nendega mugavalt.

Briljandid: Kaitse eesmärgil kantavad briljantidega ehted sobivad hästi kõikidele inimestele. Kuid seda vaid tingimusel, et need pole varastatud, vaid ikka ausalt teenitud raha eest ostetud või saadud puhtast südamest tulnud kingitusena.

Olge ettevaatlik mõranenud briljandiga — see võib olla ohumärgiks. Erandiks on mõraga kivi, mille on kinkinud teile sümpaatne inimene või olete te ise teadlikult sellise briljandi omandanud, olles valmis seda armastama kui hääbuvat ning vananevat kivi.

Ruunid ja pentagrammid: Tegu on mõjuva ning mõnede arvates ka väga ohtliku materjaliga. Ruunikivi, isegi soodsa mõjuga, kuid kontekstist välja kistult, ning pentagrammi kujutisega amuleti kandmist võib võrrelda hormoonkreemide kasutamisega liig noores eas: efekt on kiire, kuid tagajärjed ettearvamatud.

Aafrika maskid pole just kõige õnnestunumad kodukaunistused, eriti kui need on soetatud, pidamata nõu spetsialistiga, kes võiks teile nende määratust selgitada. Kogunud endasse hirmuäratavat informatsiooni, „jagavad” nad seda ka oma uue omanikuga.

Silma alt ära!

Märgates, et mingi amulett toob teile ebameeldivusi, püüdke see parem maha müüa. Saadud raha ärge pange oma ühisesse hoiukarpi, vaid annetage millegi hea jaoks.

Võib leida ka inimese, kes on nõus vastu võtma teie kingituse, teadmata seejuures midagi selle negatiivsest mõjust, ning uuele omanikule hakkab see vaid head tooma.