1. Taltsuta punastavaid põski
Kui süda peksab, hakkab veri kiiremini näkku ja kaela pulbitsema. Loe kaheksani, hinga samal ajal sisse, hoia hetk hinge kinni ja hinga siis rahulikult kaheteistkümneni lugedes välja. Tee seda seni, kuni tunned, et kuumalaine hakkab lahtuma.

2. Käitu eksi ja tema uut pruuti nähes loomulikult
Rüht on tähtis, nii et aja selg sirgu. Kujuta endale ette midagi, mis sind õnnelikuks teeb. Siruta kohe terekäsi ja tutvusta end uuele südamedaamile, aga tee lühidalt. Siis vabanda, et pead ühe asja kiirelt korda ajama, ja astu edasi.

3. Tee pohmellile enne hommikust koosolekut ära 1:0
Unusta kohv, see suurendab vedelikueritust, joo parem apelsinimahla ja hästi palju vett. Valmista valgu- ja süsivesikuterikas hommikusöök, näiteks röstsai praemunaga. Pärast dušši määri end kokku lõhnava kehakreemiga, et sa alkoholi välja higistades kahtlaselt lõhnama ei hakkaks, ja kasuta silmatilku, et silmad taas säraksid.

4. Kui auto käima ei lähe, selgita viga välja
Kõigepealt veendu, et bensiinipaak ei ole tühi ja käik on õiges asendis. Kui armatuurlaual ei sütti ükski märgutuli, tee kapott lahti ja vaata, kas aku juhtmed on korralikult ühendatud. Kui on, aga kuuled autot käivitada püüdes klõpsuvat heli, kutsu näiteks naaber ja võta tema autolt voolu või kasuta akustarterit. Kui auto sel moel käima läheb, sõida kohe töökotta ja lase akut kontrollida. Kui aga auto ikka kohalt ei võta ja edasi klõpsub, on asi ilmselt starteris või generaatoris ja sa vajad mehaaniku abi. Samuti tee ka juhul, kui kuuled süütevõtit keerates mootoris kriginaid. Kui aga tunned salongis bensiinilõhna, pole just tark tegu autot käivitada. Kutsu keegi, kes kontrolliks ega tegemist pole lekkega.

5. Kui avastad endaga ühtmoodi riides tegelase, tuuni oma outfit’i
Kui su “teisikul” on juuksed kinni, tee enda omad lahti — ja vastupidi. Kui kostüümi juurde kuulub seelik, keera see värvlist lühemaks — nii rõhutad oma jalgu. Kui pidu toimub kellegi kodus, ütle perenaisele, et sul hakkas jahe ja sa sooviksid endale ümber sooja salli.

6. Hingeõhku saad vajadusel värskendada ka ilma nätsu või Tic-Tacita
Võimalusel libista vargsi käekotti üks lusikas, mine tualetti, loputa suud ja kurista kurku. Kraabi keelt lusikaservaga, kui lusikat pole, hõõru pabersalvrätikuga. Nii eemaldad halba lõhna tekitavaid baktereid.

7. Vabane deodorandijälgedest, mida sa kodust lahkudes ei märganud
Hõõru määrdunud rõivast tumeda riidetükiga (aga mitte tumedamaga, kui hõõrutav riie) — valged jooned kaovad! Mitte mingil juhul ära kasuta pabersalvrätti.

8. Peata enda kohta ringlev kuulujutt
Las su sõbrad ütlevad lobamokale konkreetselt: “Ta ei teeks elu sees midagi sellist!” Leia ka endale mingi väike alibi, mida jutu sisse pillata ja mille sisu kuulujutu nullib. Selle asemel et seletada kõigile, et sa tõesti ei ööbinud eelmisel laupäeval tolle mehe juures, ütle parem: “Oh, see spaa, kus me emaga nädalavahetust veetsime, on tõesti viimase peal!”

9. Pärast eksile tobeda SMSitamist taasta oma väärikus
Parim viis kahju likvideerimiseks on vaikus. Kui ta peakski vastu kirjutama, saada sõnum: “Sorry, see polnud sulle. Ma pole oma uue telefoniga veel harjunud. Loodan, et pole hullu.”

10. Päästa särk, mille just triikides ära kõrvetasid
Hõõru kõrbenud koha peale värvitut äädikalahust, siis nühi paik puhta rätikuga üle –heledad jäljed peaksid kaduma. Siis pane särk tuulduma ja piserda sellele pisut parfüümi.

11. Pane kinnikiiluv lukk uuesti liikuma
Hõõru kohta, kust lukk edasi ei taha minna, seebi või hariliku pliiatsiga ja proovi uuesti — see peaks jälle töötama.

12. Peata verejooks, kui kärna ära kraapisid
Pane selle koha peale silmatilku. Nendes sisalduv histamiin ahendab veresooni ja verejooks aeglustub hoobilt.

13. Vabane tüütust kolleegist, kes sind kööginurgas oma muredega piinab
Ütle: “Vabandust, ma ei tahaks küll ebaviisakas olla, aga mul pole hetkel aega pikemalt rääkida. Ma ootan ühte kõnet ja pean minema selleks ette valmistuma.”

14. Enneta oma meessõbra katseid sinuga romantilist suhet luua
Piinliku äraütlemise vältimiseks küsi tema käest meestealast nõu. “Mulle meeldib töö juurest üks tüüp, aga mul pole aimugi, kuidas talle läheneda… Ma mõtlesin sinu käest küsida, sest sa oled mul ju nii hea sõber (rõhuta sõna “sõber”) ja oskad alati head nõu anda,” peaks toimima.

15. Ära heitu, kui ütlesid inimese kohta midagi kogemata halvasti
Vabanda ja ütle, et see oli sinust nüüd küll nõme sedamoodi öelda, ning ära mitte mingil juhul kohe minema jookse. Võta üles mingi neutraalne või positiivne teema, näiteks: “Ahjaa, tahtsin sulle öelda, et see idee, millest sa koosolekul rääkisid, on täitsa super.”

16. Improviseeri, kui sul algavad ootamatult “päevad” ja tampooni pole käepärast
Tõmba mitu lehte tualettpaberit ja voldi ülevalt alla kolmeks. Keera ääred kokku, nii et moodustub midagi tampoonilaadset. Vajuta paber keskelt natuke kokku, et tekiks midagi V-tähe sarnast, ja aseta “tampoon” paari sentimeetri sügavusele tuppe. Paber toetub vastu tupe seinu ja pesu ning suudab tüütut leket mõnda aega peatada.

17. Võitle lennukis laiutavalt naabrilt ruumi juurde
Kutsu stjuardess ja ütle, et sul on klaustrofoobia ning sa ei mahu oma naabri kõrvale ära. Küsi kenasti, äkki on sulle teist istet pakkuda või saaksid ehk oma koha kellegagi ära vahetada. Kui see pole võimalik, “märgista” oma territoorium — toeta oma küünarnukk teie ühisele käetoele ja lasku käsipõsakile. Võid ka oma põrandal asetseva koti täpselt piiri peale asetada või toolide vahele püsti mõne ajakirja torgata. Kui see ei aita, on tegu lootusetu ülbikuga.

18. Ära tee röhitisest väljagi
Vabanda ja räägi edasi, nagu midagi poleks juhtunud. Sa oled ju kõigest inimene, kuigi ega avakohtingul pole mõtet teatada, et oskad tähestikku krooksuda.

19. Sikuta näts juustest välja
Õlised ained aitavad nätsu haaret lõdvendada — määri juustesse mõnda toiduõli, näiteks rapsi- või oliiviõli. Paari minuti pärast eemalda näts õrnalt juustest.

20. Päästa oma nahk, kui vastad telefonis pahasel toonil väga olulisele kliendile
Ära valeta, et ootasid sõbranna kõnet. Ütle lihtsalt: “Palun vabandage minu ebaviisakust, mul on täna väga halb päev. Kuidas saaksin teid aidata?”

Loe oktoobrikuu Cosmopolitanist:
• Leighton Meester –
kõmutüdruk
, keda me kõik armastame.

• 23 tegevust, mida tasub teha
ALASTI
.

• Kas ka sina otsid
ideaalmeest
?

• “Ma šoppasin ennast
võlapõrgusse
.”
21. Moosi end lennukile, mille check-in on vaid hetk tagasi lõppenud
Lennujaama ametnik võib sulle öelda, et reeglid pole tema tehtud ja ta ei saa sind lennule lasta, kuid tegelikult on erandite tegemine siiski nende endi otsustada. Paita tema ego ja rõhu võimule: “Ma saan teist väga hästi aru ja ma ei palugi teil reegleid rikkuda, aga ma oleksin lihtsalt väga tänulik, kui te saaksite teha, mis teie võimuses, et mind sellele lennukile lasta! Kui ma maha jään, ei jõua ma oma õe pulma. Äkki ma saan ka ise midagi teha, et teid selles asjas abistada?“

22. Ära heitu, kui kaotad nööbi
Kui sul pole haaknõela, näri pehmeks üks nätsupadjake ja aseta äratulnud nööbi asemele. Kleebi oma pluus sel moel kokku ja kinnita õigele kohale nätsukillukesega ka nööbike.

23. Vabane vaikselt kõhugaasidest
Sortsuta tee hulka paari tilka pirarmündiõli. Mentool mõjub seedetraktile spasme lõdvestavalt ja keegi ei kuule su sussutamist.

24. Reageeri, kui kuuled pealt, et keegi räägib sinust halvasti
Ära mine raevu — see pole sinu, vaid tolle iriseja probleem. Oletame, et asi juhtub naiste WC-s. Kabiinist välja astudes ütle: “Või nii… Kas me peaksime rääkima? Ma eelistan selliseid asju ikka näost näkku arutada!”

25. Turguta telefoni, mis just äsja vette kukkus
Võta kohe aku tagant ära! Eemalda ka SIM-kaart ja lammuta telefon nii laiali, kui vähegi saad. Tupsuta telefon igalt poolt võimalikult kuivaks. Mitte mingil juhul ei tohi kasutada fööni! Ära lae telefoni enne, kui aku ja telefon on väljast ja seest täielikult kuivanud.

26. Nulli märja kassi välimus, kui vihmavarjuta saju kätte jäänud ja lõpuks räästa alla saad
Pane salvrätile kätekreemi või silmatilku ning eemalda sellega laiali jooksnud meik. Kammi juuksed üle pea. Kui pikkus võimaldab, punu patsi. Eemalda alusriided ja kuivata pealmised kätekuivati all seistes või paberkäterättidega.

27. Päästa sukkpüksid, kui “silm” jookseb
Me kõik teame, et sukasilma peatab küünelakk. Lisaks võid sa sukkpüksid teistpidi jalga panna, et põlvel asuv auk põlveõndlasse ümber koliks või naha suka värvi markeriga augu koha pealt üle värvida.

28. Teeskle veenvalt, et sulle meeldib ka n-ö kehv kingitus
Lihtsalt “oi, kui lahe” ei ole veenev. Juhi tähelepanu oma emotsioonidelt eemale küsimusega: “Oi, kust sa selle küll said?” Kui ta küsib, kas see meeldib sulle, ütle: “Küll sina ikka mõistad mulle toredaid asju kinkida.”

29. Taasta tähtis e-kiri, mille just kogemata ära kustutasid
Uuri IT-mehelt, kas su arvutis on olemas ka back up-kaust, milles kustutatud kirjakene endiselt edasi elab. Võid proovida ka nii: vali “uus kiri” ja kirjuta adressaadi reale meili saatnud inimese nime algustähed. Võib juhtuda, et arvuti pakub sulle ise terve aadressi.

30. Kaota hammastelt punase veini plekid
Võta kaasa viil sidrunit, põgene hetkeks tualettruumi ja hõõru sellega hambad puhtaks.

31. Eemalda naha alt tõrges pind
Kui see ei taha pintsettide ja kuuma vee abil välja tulla, määri seda kohta õhtul kreemi või vaseliiniga. Hommikuks peaks pind end nahapinnale lähemale pressinud olema — tõmba see välja.

32. Turguta end, kui selgub, et su kokteil oli kangem, kui arvasid
Haara peotäis pähkleid ja leiba. Süsivesikute ja rasva kombinatsioon aeglustab alkoholi imendumist. Joo mõned klaasid vett või mahla, seejärel kohvi. Näksi soolaseid suupisted, need tagavad, et sa ikka korralikult vett jood.

33. Leevenda olukorda, kui oled just kelleltki küsinud, mitmes kuu tal on, aga ta pole isegi rase
Ole aus ja otsekohene: “Vabandust, ma peaksin edaspidi tähelepanelikum olema!” Sellest aitab.

34. Leia kähku oma kadunud võtmed
Mõtle oma eelmise päeva liikumistrajektoor samm sammu haaval läbi ja kontrolli kõigi eile kantud riiete taskuid. Kui ikka ei leia, võta külmkapimagnet ja koba sellega läbi voodi- ja kapialused — kui tunned kerget tõmmet, on lootust, et võtmed ongi leitud.

35. Peili välja nimi, mille oled unustanud
Haara kaasa mõni sõber, keda see inimene ei tunne, ja tutvusta neid omavahel. Kui tundmatu oma nime ei avalda, ütle talle: “Vabandust, ma tahan sind pidevalt Greteks (vms nimi) kutsuda, aga ma tean, et sa ei ole Grete.” Kui ta siis oma nime ütleb, teeskle, et sul on üks temale sarnane sõbranna, kelle pärast kogu segadus tekkiski.

36. Keeldu viisakalt toidust, mida sa süüa ei taha
Ära hakka jutlust pidama, eriti kui oled kellelgi külas. Ütle lihtsalt, et kuigi toit näeb väga isuäratav välja, on sul mõne komponendiga halvad kogemused ja sul oleks mõistlikum loobuda. Toiduallergiad on niivõrd levinud, et keegi ei pahanda.

37. Palu sind kompromiteeriv foto netist ära koristada
Rõhu potentsiaalsele karjäärihävingule: “Meie firma juhtkond kontrollib pidevalt netist töötajate tausta. Ma tõesti loodan, et sa saad aru, et see bikiinide väel laual tantsimise pilt võib mulle halba varju heita.“

38. Lase kehvalt kohtingult jalga
Vaata justkui juhuslikult oma telefoni ja ütle: “Appi! Mul on miljon vastamata kõnet! Vabandust, ma peaksin korra asja uurima…” Mine tualettruumi ja võta vajadusel lähimast pangaautomaadist raha, et maksta oma osa arvest. Naastes vabanda: ““Mul on väga kahju, aga ma pean minema. Tore oli sinuga aega veeta.” Pane raha lauale ja jaluta minema.

39. Eemaldada särgilt huulepulgajälg
Kui sul ei ole võimalik särki kohe pessu panna, siis pane plekile läbipaistvat huuleläiget ja pühi kohta hoolikalt salvräti või meigieemalduslapikesega.

40. Ära vaju ära, kui ilmneb, et sinu kaardil pole piisavalt raha
Ütle oma kaaslastele, et pead panka helistama ja küsima, milles asi on. Mine eemale, feigi telefonikõne panka ja räägi siis, kuidas raha, mille päeval üle kandsid, pole veel kohale jõudnud. Tee ettepanek, et äkki keegi saab sulle raha laenata või luba järgmine õhtusöök sinu eest maksjale ise välja teha.

41. Stopp, kui satud kohtingusaidil mõne tuttava peale
Avastades, et oled tema profiili uurinud, võib ta ju mõelda, et oled huvitatud. Selle ennetamiseks kirjuta kiri: “Üsna ootamatu sind siin kohata! Klikkisin tuttavana tunduvale näole ja avastasin, et see oled sina… Loodan, et leiad siit endale kedagi lahedat.”

42. Värskenda end, kui tunned higihaisu
Kui oled restoranis, mine tualetti ja nühi kaenlaalused niiske vetsupaberiga üle. Tark on kaasas kanda ka ajakirja vahelt saadud lõhnatestereid. NB! Higihaisu vastu aitab ka söögisooda või maisitärklis. Jah, see on veider, aga üsna tõhus. Hõõru pulbriga seestpoolt oma rõiva kaenlaaluseid.

43. Hajuta halb lõhn
Oled külas ja suutsid WC-sse halva lõhna tekitada. Kui õhuvärskendajat pole, tõmba tikku või süüta küünal. Kui ka see pole võimalik, pane kraanikausile punn ette, lase sinna kuuma vett ja lisa kõige intensiivsema lõhnaga dušigeeli. Jäta see sinna paariks minutiks.

44. Eemalda rõivastelt vereplekid, kui oled köögis näppu lõiganud
Kui määrisid riided oma verise sõrmega ära, tee sõrm suus süljeseks ja pane plekile. See peaks kiirelt kaduma. Kui ei kao, loputa määrdunud kohta paar minutit jääkülma veega.

45. Mida teha, kui sind on kutsutud pulma… üksi
Ära helista ja nõua, et sul lubataks ka peika kaasa võtta. Pigem kirjuta R.S.V.P. juurde, et sa tuleksid rõõmuga, kuid sooviksid teada, kas võid ka oma boyfriend’i kaasa võtta. Lisa, et kui see pole siiski võimalik, mõistad seda täielikult ja ei pahanda.