ALL THAT MONEY (Madis Luik, Karin Milistver, Nele Aunap)

Kollektsioon "All that money" sai oma inspiratsiooni viimase aastakümne viiest kõige kallimast kunstiteosest maailma kunstiturul. Ühest küljest on see kummardus kaasaegsetele kunstnikele, kes on suutnud parempoolse maailma süsteemides edukalt läbi lüüa, teisest küljest soovivad autorid teoste väärtuse kahtluse alla seada.

ESIMENE (Eret Kuusk)

Püüda luua ja lahendada stiilivõrrandeid, kus glamuuri ja fetiš-stiili liitmisel sünnib ülinaine. Autorit on inspireerinud erinevad kangad, faktuurid, struktuurid. Kollektsioonis asetatakse rõhku kanga kontrastidele, kõrvutatatakse läikivat matiga, krobelist siledaga.

TETRIS (Sille Sarapuu, Hanna Haring, Joanna Kivihall, Kärt Põldmann, Marta Konovalov)

Tetris on mäng, milles tuleb teatud kujundid seinaks laduda nii, et tekiks võimalikult vähe tühje auke. Meie kollektsiooni kõigi toodete lõiked on tetrise mängu kujundid. See andis meile võimaluse kasutada ära kogu kangapinna, ilma et ühtegi tükki kangast oleks raisku läinud. Iga
jupp valmistoodetud materjalist väärib olla kasutatud!

MARSIME SINU UNNE (Jass Reilent, Maija-Britta Laast, Anneli Filippov, Mari Maripuu, Mari-Lii Hirsik)

Kollektsioon sai alguse muudetava disainiga jalatsitest, mille puhul lähtuti tanksaapa tehnoloogiast. Edasine areng tulenes soovist luua midagi suuremat kui paar jalanõusid ning Eesti aksessuaaridisain märgatavaks teha. Rõivad, mis on võrreldes tugevate nahast saabastega peaaegu olematud, kerged ja õhulised, ongi loodud kontrastiks ja tasakaaluks aksessuaaridele. Kollektsiooni nimi iseloomustab kaht äärmust: ühest küljest militaarsaabas ja sellega seonduv marssimine, teisest küljest pehmus ja unenäolisus.

I LOVE YOU...ME NEITHER (Olga Rattik)

Idee sündis Serge Gainsbourg'ist ja tema kahest suurest armuloost Brigitte Bardot' ja Jane Birkiniga. 60ndate hõnguline ilu, armastuse ja andekuse kokteil. Riided on inspireeritud kaasaegsest Gainbourgist, Bardot'st ja Birkinist. Detailid on inspireeritud haaknõeltest - neid tuleb ette nii lõikemotiivides kui tikandites.

Nende ja mitmete teiste kollektsioonidega tutvu galeriis:

Millised on sinu lemmikud?