Läinud laupäeval toimus
Fashion Review
kolmas vaatus, sedakorda Viru Keskuses, endise Sokose Kaubamaja 2.korrusel.

Samas, kus alumisel korrusel on juba rohkem kui nädalajagu avatud ajutine kunstigalerii
008
.

Ideaalsemat keskkonda moeshow korraldamiseks ei oska isegi unes näha. Seega, kõik eeldused asja õnnestumiseks olid loodud.

FR
kutset saades meenus mulle kõigepealt
Hyper
, noorte disainerite kaubamaja ja elutegevuse keskpunkt Londonis, millesarnasest Eesti noored trendiinimesed juba hirmpalju aastaid unistanud on.


Algus oli paljutõoatv, aga ühel hetkel leidsin ennast pigem 30 aasta taguselt
Silueti moeshowlt
, kui
Hyperist
.


Prominentne ja imekaunis õhtujuht, kes räägib kahe kollektsiooni vahel inimestele kõik ära, mida neile nüüd kohe-kohe näitama hakatakse ja mida kõike sellega öelda tahetakse, on küll ülimalt
camp
, aga mingil hetkel tekib paratamatult küsimus, kas tegu on moeshowga pimedatele?


Kui etendus toimub kaubanduskeskuses ja selle lõpetab oksjon, siis karta ja ühtlasi loota võib, et nii mõnedki tulevad sinna oma vanu kestu uute vastu vahetama. Aga kui siis pidada neile loeng antud asjade erakordsusest, kontseptsioonist, glamuurist... tajub potensiaalne ostja viimaks, et äkki ta polegi nii erakordne, kui antud kunst-kostüüm nõuab ning läheb rahakotti kergendamata minema.

Kõik asjaosalised on ürituse nimel hirmasti pingutanud, andnud endast parima, aga... äkki ei tasuks noortel disaineritel ei iseennast ega riideid nii tõsiselt võtta? Ja siis võiksid nii mõnedki avastada, et kodumaine disain kõlbab tegelikult kanda.


Seekordsel
Fashoin Review´l
näitasid oma uusimat loomingut:

Tiina Talumees-Pärni

Triin Randloo

Kati Ly Koit-Lindal

Kriss Soonik

Piret Baas

Marleen Armei

Ele Lindemann

Kalle Aasamäe

Merilin Kermas Mardo

Kris Lemsalu