Lokkide lõikamine on üpris keerukas — need tahavad hoida igaüks eri ilmakaarde ja lõigates tuleb silmas pidada, kuidas hakkavad jaotuma raskus ja volüümikus. Seetõttu on iluportaal totalbeauty.com kaasanud staarijuuksuri Ursula Stephensi ja juuksesalongi Nexxus tegevdirektori Kevin Manusco — just nemad on parimad andma väärt nõu kõigile lokipeadele.

Enamus naturaalsete lokkidega naisi elab hirmus, et nende juuksed muutuvad niiskusega täielikuks kahupeaks. Siin on mõningad spetsialistide nipid, kuidas lokke taltsutada ja mõnusasti läikivana hoida:

  • Kasuta duši all käies niisutavat palsamit. Et soengute tegemisel oleks juukseid lihtsam töödelda, võiks neis olla võimalikult palju niisutust. See hoiab ka lokid mõnusad ja pehmed.
  • Otsi tooteid, mis sisaldaksid oliiviõli, kookoseõli ja teisi niisutavaid koostisosi. Kui sa juukseid niisutad, lisad sa neile raskust — raskemad lokid hoiavad paremini ega muutu niiske ilmaga kahuseks.
  • Kasuta soenguvahendeid niisketes juustes kohe pärast pesemist — see kuivab koos juustega ja on siis palju efektiivsem.

Nüüd kus sa tead, kuidas oma lokke ette valmistada, loe, millised on parimad juukselõikused just sinule.

Kui sul on:

õhukesed kuni keskmise paksusega juuksed kergete ebaühtlaste lainetega, sobib sulle kõige paremini pikk järkus soeng nagu Taylor Swiftil.

õhukesed kuni keskmise paksusega juuksed tihedate spiraalsete lokkidega, sobivad sulle järkus ja oluliselt pikemad juuksed. Kõige seksikamalt mõjub sasine, aga vaos hoitud “lõvisoeng” nagu AnnaLynne McCordil.

tihedad laines juuksed
, sobib sulle keskmine või pikk soeng, mis on vaid õige pisut järku lõigatud. Saad kanda juukseid loomulikuna nagu Andie MacDowell, kuid soovitame lisada pisut sirgendavat ja tekstuurivat toodet, et laineid ohjes hoida.

tihedad juuksed ja väga krussis lokid
, eelista õlgadeni soengut, mis on eest pikemini järku jäetud (nii ei teki afro efekti) nagu Corinne Bailey Rae’l. Sina peaksid kindlasti ka juustessejäetavat niisutavat palsamit kasutama, et juuksed päeva jooksul turritama ei hakkaks.

karedad laines juuksed, on järku lõigatud pixie-soeng sulle loodud. Kui Vanessa Hudgens juuksuritooli istus ja oma pikad juuksed maha lõikas, nõudis see kõigilt pisut harjumust, kuid tuleb tunnistada — tema juuksetüübile on see soeng justkui loodud. Mida karedamad ja paksemad on enda juuksed, seda paremini istub ka poisipea. Niisketel juustel kasuta kindlasti juukseid siluvat toodet, et need ilusti läigiks.

keskmise paksusega laines juuksed, sobivad sulle pikad ja väga järkus juuksed nagu Jordin Sparksil. Põsesarnade juurest algavad salgud annavad juustele elujõudu ja liikuvust — kui juuksed oleksid täiesti ühes pikkuses, mõjuks see pisut boheemlaslikult. Kui sa aga boheemlase stiili ei viljele, lase endale kindlasti seksikas järkus soeng lõigata!

õhukesed kuni keskmise tihedusega juuksed, milles on segu lokkidest ja lainetest, eelista lühikest järku lõigatud soengut kerge küljele lükatud tukaga, nagu Violante Placidol. Sinu parim sõber soengu tegemisel on aga kohevust andev juuksevaht.

Allikas: totalbeauty.com