Et nahk säiliks värske, ilusa ja siledana ning rind "hoiaks" tuleks regulaarselt nahka hooldada.


Kord nädalas soovitatakse nii rinna- kui dekolteepiirkonna nahka koorida - soovitavalt õrnema ensüümkooriva või tundlikule nahale mõeldud kreemiga.


Rinna- ja dekolteepiirkonnahooldusega võiksid alustada juba teismeliseeas neiud (15-16 a.)
- neile piisab kui peale vannis või dushi all käimist kreemitatakse kogu keha kerge niisutava kreemi või kehaõliga.


Spetsiaalkreemide kasutamise soovitatav algus sõltub mitmest asjaolust
- näiteks suurem rind (alates C-korv) "vajub" ja naha lõtvumine toimub kiiremini, kui väikesema suurusega rinnapartii (A-korv) puhul- seega võiks suurema rinnapartiiga kasutada rindu pingutavaid kreeme juba umbes 20-st eluaastast alates.


Üldiselt soovitatakse rinnakreemide kasutamist alustada hiljemalt 25-aastaselt. Last ootavatel emadel on aga soovitav alustada rindade kreemitamise või õlitamisega vähemalt pool aastat enne sünnitust.


Kindlasti peaksid rinnahooldustooteid kasutama need kes armastavad igapäevaselt kuumas vannis lesida või kes magavad tavaliselt kõhuli.

Soojas vees naha elastsed koed lõtvuvad ja naha pingutamiseks tulekski kasutada hoolduskreemi. Pidevalt kõhuli magamine võib aga rinnapartii kuju deformeerida ning samuti nahka venitada, seda jälle suurema rinnapartii korral rohkem.

Kreem kantakse nahale üksikute tõmmetega rinna alt suundudes rinna külgedelt kaela suunas.

Alati kreemitatakse ka dekolteepiirkond ja soovitavalt ka kael kui just kaelale eraldi kreemi pole.

Rinna- ja dekoltee hoolduseks leiab igaüks endale kindlasti sobiva variandi: erinevalt firmadelt on saadaval kreemid, geelid, vahud ja õlid.


Neid eri "vorme" kosmeetikume omavahel võrrelda on küllaltki raske, kuna hooldustoote toime sõltub ikkagi eelkõige koostises olevatest ainetest, sealhulgas mõjuainetest, selle hulgast, imendumisvõimest ning toimest.

Tavaliselt on rinnahooldustooted õhukese, meeldiva tekstuuriga- neid on kerge nahale kanda ja nad imenduvad hästi. Kuna nahk on suhteliselt õhem siis kreemi kasutamise positiivne tulemus ilmneb küllalt kiiresti.


Enamik rinnakreemide tootjaid soovitab kreemi kasutada vähemalt kord päevas, hommikuti.

Soovitav on ka uuesti kreemitamine peale põhjalikumat vannis või dushi all käimist, kas siis treeningujärgselt või õhtul.


Omast kogemusest võin öelda, et kui kord on rinnakreemi proovitud saab nende kasutamisest harjumus millest ei suuda ega tahagi loobuda. Mõnikord tasuks proovida ka spetsiaalseid rinnahooldusi ilusalongides- piirkonnale saab teha erinevaid maske kuid ka pingutavaid elektrilisi hooldusi (ionoforees seerumitega, ultraheli spetsiaalgeelidega jne.)