Sul pole ju nii pika aja järel eriti midagi meeleski. Kuidas seda ikkagi tehakse? Kuidas üle saada oma hirmust ja kahtlustest?

1. samm: Alusta välimusest

Pärast pikka vaheaega oled kellegi leidnud. Palju õnne! Samas kardad, et kunagised „horisontaalsete tantsude“ oskused on kadunud ning sul ei õnnestu kõike täiel rinnal nautida.

Sinu jaoks on äärmiselt tähtis, et tunneksid end ahvatleva ja veetlevana. Eks lähedus on ju naise jaoks veidi ka teater. Iga näitleja vajab aga ümberkehastumiseks, grimmiks ja kostüümi selga tõmbamiseks aega. Pööra tähelepanu oma küüntele, juustele, nahale… Pane need kõik särama. Ära väga muretse selle pärast, et su jalad pole küllalt siledad ning lakki tuleks uuendada. Loomulikult on mees kirehetkedel lühinägelik ning ei suuda selliseid pisiasju märgatagi. Aga ikkagi… äkki ta otsustab sind hellitada valguse käes (hm… pole ju halb mõte — selline iludus ju kindlasti ei häbene oma keha).

Püüa siiski hakkama saada ilma erilise fanatismita — ei ole tark tegu asuda kardinaalselt oma imagot muutma. Sinu partner ei suuda ehk selliseid muutusi väärikalt hinnata, rääkimata veel sellest, et sinu uus sina ei pruugi talle hoopiski meeldida.

2. samm: Värskenda teadmisi

Mure oma oskuse pärast alustada uuesti seksieluga, on peale kõige muu seotud veel informatsiooni puudulikkusega. Sa ei mäleta enam kuigi hästi kogu protsessi tehnikat. Seetõttu tasuks ehk värskendada oma teadmisi. Võta vaatamiseks mõned harivad filmid, seal on üksikasjalikult ja arusaadavalt kõik ära näidatud ja räägitud. Nii tehnikate, füsioloogiliste protsesside kui ka rasestumisest hoidumise kohta. Muide — rasestumisest hoidumiseks varu juba varakult vajalikke vahendeid.

3. samm: Usalda teda

Püüa vaadata olukorda tema silmade läbi. Vaevalt et ta suhtub lähedusse kui heategevusakti. Sulle pole ju laubale kirjutatud, et sa pole väga ammu… Vastupidi, sa meeldid talle, oled ahvatlev ja ta tahab sind. Las ta võtab siis initsiatiivi oma kätte. Kui tunned ebakindlust, siis lihtsalt lõdvestu ja las tema juhib sind. Mees ongi juhtiv, naine aga juhitav. Just selline olukord rõõmustab mehe ego. Vähemalt suhte alguses.

Mõtle veel sellegi peale, et vaheaeg juhtus ju seetõttu, et sul olid üksinduseks omad kaalukad põhjused. Selle aja jooksul kujunesid sul ilmselt välja üksiku inimese harjumused. Nüüd ei tule sul aga lasta mees mitte ainult oma voodisse, vaid ka oma ellu.

Seks, see on otsekui jalgrattasõit — kui oled kord selgeks saanud, oskad seda alati.

Samas võib küll ununenud olla oskus kokku leppida, suhelda, ühist vaba aega plaanida… Ning seda tuleb nüüd küll uuesti harjutama hakata.

Igal juhul on kätte jõudnud muutuste aeg. Ja ehk oled sa otsustanud luua uue, tõsise, sügava ja lähedase suhte. Võib-aga olla ka, et hetkel on sulle meeltmööda kergemeelne ja kiiresti mööduv seiklus meeldima hakanud mehega.
Peamine — igava üksinduse periood on lõppenud. Sinu elus on alanud uus etapp.