Olen 52 aastane naine ja kõik oma seni kasutusel olevad ilunipid pärinud oma vana-vanaemalt.Olin nooruses üsna taibukas, et tema eluajal kõik endale üles talletasin.

40-ndates aastates esimest korda kosmeetikut külastades (kõik naised ju teevad seda ja ka mul tekkis huvi, kuid mitte vajadus) küsis kosmeetik, miks ma tema juurde tulin. Olin hämmingus: eks ikka ennast ilusaks tegema. Selle peale vastati mulle, et siin ei ole küll midagi parandada, siluda ega muud teha, nii hästi säilinud nahka olevat minuvanustel naistel harva. Seepärast julgen ka oma ilunippe teistega jagada. Vabandan kohe kosmeetikatööstuste ees, aga kreemidesse ja muudesse imemääretesse ma ei usu. Oleme ju kõik siia maailma sündinud loomulikul teel, mitte inkubaatorist, seega loodus on andnud meile kõik vajaliku, osakem seda vaid kasutada.Julgen veel lisada, et siiani ei ole mulle vanusest juttu tehes keegi üle 40 aasta pakkunud ja ehmatus on suur kui ütlen, et mul on 32 aastane tütar. Niisiis, ei midagi lihtsamat ja samas geniaalsemat.

1. Õli, õli ja veelkord õli. Olen kasutanud õli varasest teismeeast peale.Ma ei tea, mis on akne ega muud vistrikud. Sügaval vene ajal kasutasin tavalist rafineerimata toiduõli, mis lõhnas sihvkade järele, nüüd on võimalus kasutada oliiviõli. Kogu keha on sile ja prink, isegi Anu Saagimi moodi piimavanne ei ole vaja kasutada. Proovige julgesti ja garanteerin, et te ei kahetse.

2. Aiaomanikele soovitan esimene maasikas mitte ära süüa, vaid näole määrida, vapustav tulemus!

3. Päeva päästab alati üks ja järeleproovitud mask, taas kõik loodusest. On siis vajadus minna esimesele kohtumisele, kiirele tööintervjuule või hoopiski ööklubisse. Pärast maski on 10 aastat läinud ja tuju sada protsenti korras. 

Vaja läheb:

1 muna (kollane ja valge mõlemad)
50 grammi kõige tavalisemat rasvatut ja lisanditeta kohupiima (seda määritakse juba ju ka seintele, peab ikka hea asi olema)
30 gr. õli, ükskõik millist, mina eelistan nüüd oliivõli

Segada kõik ained kokku ja määrida ühtlase kihina näole ja kindlasti kaelale, sest kael just reedabki naise vanust, ärme jäta teda siis teenimatult tähelepanuta.
20 minutit lõõgastu pikaliasendis, mitte naerda, rääkida, ühesõnaga püüda hoiduda emotsioonidest. Miks? Sellel maskil on see omadus, et kui maski ajal teha kõiki eelpoolnimetatud toiminguid, tekivad maski kuivamise ajal maskisse lõhed ja praod, mis omakorda pärast maski eemaldamist jätavad näole sileduse asemel hoopis randid ja kortsud. Nii et 20 min. iseendaga. 
Mina eemaldan maski tavalise salvrätiga, mitte veega. Tulemus garanteeritud, tunne on, nagu keegi oleks naha kukla taha kokku tõmmanud. Mitte seda, et nahk näol kisuks, vaid peeglist vaatab vastu selline pilt.

4. Loomulikele blondidele juustele soovitan super head maski palsami asemel — majoneesi! Just, just — majoneesi, tavalist Eestis toodetud (välismaistel on sees aine, mis muudab majoneesi läikivaks, see ei ole juustele hea, juuksed sellest läikima ei hakka. Enne pea pesemist määri kümneks minutiks majonees pähe, seejärel tavaline pesu šampooniga. Juuksed on tugevad, terved, elusad ja paksemad kui enne.