1. Mul on reitel palju väikeseid kapillaare välja tulnud. Kas see on ohtlik või ainult esteetiliselt kole? Kas laserravi on ainus võimalus nende eemaldamiseks või on võimalik ka ise neid märkamatuteks muuta või nende tekkimist ennetada? Ette tänades, Kairi

Tere Kairi! Väikeste kapillaaride ilmnemine reitel ei ole ohtlik, pigem esteetiline probleem. Laserravi on kõige kaasaegsem ja efektiivsem meetod kapillaaride eemaldamiseks. Reitel on raske kapillaare nähtamatuks muuta. Kapillaaride teket soodustavad nt. pikaajalise püstiseismisega seotud töö või traumad.

2. Minu kõhul ja ka kaelal on pisikesed sünnimärgi taolised pruunid täpid. Ma tean, et minu ema õel olid ka, aga ta lasi need ära kõrvetada. Tahaks teada kas ja kus sellist asja tehakse?

Arvan, et tegemist võis olla papilloomidega, sünnimärke ei soovita kindlasti kõrvetada. Papilloome saab laseriga eemaldada näiteks Vitaclinikas.

3. Kas on võimalik mittekirurgiliselt kaotada silmalaugudel ja kaela piirkonda kasvanud väikseid nahanagasid? Nõukogude ajal oli kosmeetiku juures suur purk vedela lämmastikuga ja nahanagad kadusid kiirelt…. Kas nüüd ka tehakse midagi sellelaadset?

Kõige kaasaegsem väikeste nahanagade eemaldamiseks on laser. Samuti on võimalik nahanagasid eemaldada dermatoloogi juures Lasnamäe Tervisekeskuses.

4. Kas tehakse ka kapillaaride eemaldamast ja on ka miiliumid ja mis hinnaga on kapillaaride eemaldamine?

Kõige kaasaegsem ja efektiivsem meetod kapillaaride eemaldamiseks on laser. Protseduuri hind sõltub piirkonnast ja kapillaaride arvust (nt. kapillaaride eemaldamine kogu ninalt maksab Medemises 1200 krooni)