Lugupeetudd AIRE!

Kirjutate, et Teile teead muret pehmed juuksed, mille väljanägemist isegi keemilised lokid ei paranda. Kahjuks ei selgu kirjast, kas juuksed on ainult pehmed või ka hõredad.

Keemilised lokid on küll pealtnäha lihtne ja mugav viis pääseda igapäevasest juuste korrastamisest, kuid hiljem võib mugavus kurjalt kätte maksta. Teie juuksed vajavad erilist tähelepanu. Ja rikutud juuste taastamine on keerukas ning aega ja vaeva nõudev tegevus. Keemilisi lokke soovitan teha nii harva kui võimalik, aga parem oleks neist hooiski loobuda, Liiatigi pole Te nagunii saavutatud tulemusega rahul. Mida tugevamad keemilised lokid tehakse, seda rohkem kahjustavad need juukseid, eriti peeneid ja pehmeid nagu Teil.

Juuste paremaks kasvuks nind nende tugevdamiseks kasutatavaid palsameid on väga mitmesuguseid. Nende toime on aga individuaalselt varieeruv — võimalik et see, mida kasutate Teie, lihtsalt ei sobi Teie juustele. Proovige mõnd teist. Juukseid tugevdab ka nende pesemine rukkileivaga. Leib segatakse veega ühtlaseks pudrutaoliseks massiks, see kantakse juustele, lastakse 5-10 minutit seista ning pestakse maha. Loputusveele võib lisada veidi sidrunhapet, tumedatele juustele — äädikat. Juuste tuugevdamiseks võib neid loputades kummelit kasutada. Tumedaid juukseid võib veidi toonitada hennaga — see muudab need tugevamaks.

Lõpetuseks — igasugused juuksed on ilusad, olgu need ainult puhtad ja hoolitsetud.

Allikas: “Nõukogude naine” 12/1984