Just selles vanuses naistele hakkavad mehed järjest vähem tähelepanu pöörama ja naised tunnevad end pea nähtamatutena. Noormehed ei ava naistele enam uksi ega paku ühistranspordis istet, on selgunud uuringutest.

Teadlaste sõnul on sellel mitu põhjust, mis kõik on seotud prouade langenud enesehinnanguga. Neljakümnendate keskele jõudnud daamid tunnevad end lisandunud kilode ja hallide juuksekarvade tõttu ebakindlalt. Lisaks muretsevad nad veel selle pärast, et nende abikaasa või elukaalane näeb neist parem välja. Enesekindlust vähendab ka pidev muretsemine seetõttu, et teised inimesed ei pööra nende arvamusele suuremat tähelepanu või ei pea seda oluliseks.

Uuringu läbi viinud professor Gareth Steeri sõnul on naiste enesekindluse languse põhjuseks ka see, kui nad peavad lugemiseks hakkama prille kasutama.

Hea uudis on aga see, et mõne aasta pärast, vanuses 55-60,  märkavad naised uuesti, et mehed vaatavad neid jälle imetluse ja suure huviga. Ja pea 2000 uuringus osalenud naist kahetsesid, et ei osanud 10 aastat tagasi oma välimust ja nooruslikkust hinnata.

Allikas: GeniusBeauty