Porgandi näomask — keeda kaks kuni kolm suurt porgandit ja tambi pudruks. Lisa hulka kaks supilusikatäit mett, üks supilusikatäis oliiviõli ja kaks supilusikatäit vett ning sega ühtlaseks kreemjaks massiks. Kui mask jääb liiga tihe, lisa vett juurde. Puhasta nägu sooja veega ja kanna mask 20 minutiks näole, kuni see hakkab tahenema. Loputa sooja veega. Seda maski vähemalt korra nädalas tehes ennetad kortsude teket ja tasakaalustad rasust nahka.

Rasusele nahale — sega riivitud porgandist, värskelt pressitud apelsini mahlast ja suhkrust kokku pasta ja kanna see masseerides näole. Loputa leige veega. See on tõhus hooldus naha liigrasususe korral.

Must- ja valgepea komedoonide vastu — sega üks riivitud porgand ühe supilusikatäie tuhksuhkru ja soolaga. Kanna näole ja lase 20 minutit mõjuda. Masseeri maski õrnalt ringjate liigutustega näonahal ja loputa maha. See on väga tõhus looduslik ja õrnatoimeline komedoonidevastane hooldus.

Lihtne juuste detox — selle imelihtsa juuste sügavpuhastuse tegemiseks vajad ainult porgandit. Riivi keskmise suurusega porgand peeneks ja masseeri puru juustesse. Lase umbes 15 minutit mõjuda ja loputa tükid juustest hoolega välja. Regulaarsel kasutamisel on tulemuseks saastest ja kemikaalidest vabad ja puhtad juuksed.

Porgandi-banaani juuksemask — purusta blenderis üks pehmeks keedetud porgand ja küpse banaan. Lisa kaks supilusikatäit maitsestamata jogurtit, paar tilka oliiviõli ja soovi korral ka kaks teelusikatäit mett. Sega hoolega kuni mask on ühtlane. Kammi juuksed ja kanna mask ühtlaselt peanahast kuni juuste otsteni. Kata juuksed vannimütsi või rätikuga ning lase maskil 45 minutit kuni kaks tundi mõjuda. Loputa mask hoolega juustest välja ja pese õrna šampooniga. Tee seda maski kord nädalas ja sinu elutud juuksed muutuvad läikivaks ja pehmeks. (Mesi lisab juustele sära, kuid kui sulle kleepuv tekstuur väga ei meeldi, siis võid mee välja jätta.)

Tumedamad piirkonnad küünarnukkidel ja kaelal (liigpigmentatsiooni korral) — määri küünarnukid mõne kehaõliga sisse ja hõõru peale riivitud porgandist, suhkrust ja soolast tehtud segu.

Määri kaelale veidi õli ja masseeri sinna riivitud porgandist, sidruni mahlast ja tuhksuhkrust tehtud segu. See aitab helendada neis piirkondades esinevat tumedamat nahka.