Viinamari — lõika üks viinamari pooleks ja hõõru õrnalt näonahale. Lase 15 minutit mõjuda, loputa sooja veega maha. Viinamarjad on ühed nahahoolduses levinumalt kasutatavaid vilju, sest on hinnatud eelkõige oma vananemisvastase toime tõttu. Samuti aitab viinamarja mahl ühtlustada nahatooni, pehmendada ja taastada nahka.

Banaan — tambi üks üle küpsenud banaan pudruks ja kanna näole. Loputa pärast 15-30 minutit mõjuaega sooja veega. Banaanis sisalduvad vitamiinid aitavad hoida nahka noore ja tervena. Banaan sobib nii noorema kui ka eakama naha pehmendamiseks ja hooldamiseks.

Avokaado — purusta avokaado ja kanna 10 minutiks nahale. Loputa. Niisutavate omadustega avokaado parandab tundlikku ja kuiva nahka ning aitab säilitada sära ja nooruslikkuse.

Maitsestamata jogurt — kanna puhtale näole ja lase 15-20 minutit mõjuda ning loputa. Jogurt mõjub nahale pehmendavalt ja sisaldab nahka niisutavaid komponente, mis ühtlustavad nahatooni ja ei lase vistrikel tekkida.

Piim — kanna vatipadjaga näole ja oota kuni näonahk hakkab kokku tõmbuma. Seejärel loputa sooja veega maha. Piim aitab eemaldada surnud naharakke, mistõttu on tulemuseks ülipehme nahk. Samuti ahendab piim poore, vähendab ärritunud naha punetust ning toidab nahka.

Õunaäädikas - lahjenda õunaäädikat veega suhtes 1:3 ja kasuta seda igal hommikul ja õhtul pärast näo pesemist puhastava näoveena. Õunaäädikas reguleerib naha pH-taset ning on seega eriti hea akne all kannatava ja probleemse naha hooldamiseks. Juba pärast paari kasutuskorda muutub nahk pehmeks ja siledaks ning omandab noorusliku sära.

Oliiviõli - tupsuta mõranenud huuli enne magama minemist oliiviõliga või lase üleöö näonahal toimida. Oliiviõli sügavniisutab, puhastab ja hooldab nahka.

Mesi — patsuta alustuseks nahka niiske sooja rätikuga, et poorid avaneks. Kanna õhuke kiht mett nahale ja lase 15-30 minutit mõjuda. Loputa sooja veega ja patsuta nahk niiske jaheda rätikuga kuivaks. Mett peetakse üheks kõige tõhusamaks rasuse ja probleemse naha hooldusvahendiks.

Suurema valiku iluretsepte nende toiduainetega leiad Silueti köögispaast: http://sinusiluett.ee/?page_id=583