1. Tervislik toit

Lai valik mereande ning värskeid puu- ja juurvilju on Kreeka naistele pidevalt kättesaadavad. Eestlannad peavad nende jaoks enamasti lähimasse kauplusesse jalutama, kuid nii või teisiti tasuks kõigi nende toiduainete kogust oma menüüs suurendada. Suvi on jube ukse taga, ära lase käest võimalust kala nautida ja värskeid marju süüa, samuti ei tohiks unustada, et kohe varsti on käes arbuusihooaeg!

2. Oliiviõli

Oliiviõli kasutatakse juukse- ja nahahoolduses, suhkruga segatult kehakoorijana… Võimalusi on lõputult! Kunagi oli oliiviõli kasulikkus oks paremini hoitud iidseid ilusaladusi, kuid nüüd on see “saladus” õnneks kõigile teada. Tee oliiviõli maske, niisuta sellega nahka, koori keha ja loomulikult lisa seda oma salatitele ja küpsetistele.

3. Mesi

Segatuna oliiviõli, piima või erinevate taimedega, samuti ka üksi, on mesi üks parimaid naturaalseid aineid, mida sa saad oma näole ja kehale panna. Katseta julgelt meemaske ja -koorijaid ning ära unusta, et lusikatäis mett tee sees on alati parem kui lusikatäis suhkrut!

4. Taimeleotised

Ärme unusta, et ka meie oleme loodusest, mis tähendab, et meile parimad ja kasulikumad vahendid saame me just metsast ja aasalt. Vii end kurssi kasulike ravimtaimedega, õpi tundma leotisi, mis tagavad parema une, kaunima naha, püsivama tervise. Kreeklannad teavad, et ilu ei tule poest ja tervis ei tule apteegist!

5. Jogurt

Lisaks sellele, et Kreeka jogurt on oluliselt tervislikum ja kalorivaesem alternatiiv mitmetele teistele jogurtitele ja iseäranis kaval idee teha dipikastmed “kergemaks”, toimib see ka tõhusalt niisutava maskina nii näol kui juustel. Kavalad kreeklannad kasutavad seda ka päikesepõletuste leevendamiseks… nii harva, kui nende oliivikarva nahk päikesele alla jääb.

6. Oliivid

Imemaitsvad nii salatitesse panemiseks kui niisama suhu pistmiseks, on oliivid oma kõrge mineraalainetesisalduse poolest kasulikud ka nahahoolduseks. Miks mitte ohverdada mõned oma järgmise koduse näomaski heaks?

7. Meresool

Sega seda oliivõliga ja kasuta tõhusa naturaalse kehakoorijana. Imelihtne!

Allikas: allwomenstalk.com