Suveinimeste NAHA toon on tavaliselt hele, peaaegu piimjas, vahel punaka alatooniga. Üsna raske on neil inimestel, kellel on oliivikarva varjundiga nahk, sest nad päevituvad kergesti ja kipuvad seetõttu oma nahatooni kollakaks pidama. Tedretäpid on suveinimestel hallikaspruunid. Tavaliselt päevituvad nad kõik üsna kergesti ja saavad endale ilusa pähklipruuni jume (kevadeinimeste päevitus on palju punakama tooniga).

Suveinimeste juures on üsna iseloomulik, et nad pole rahul oma JUUSTE värviga ja värvivad seetõttu oma juukseid palju sagedamini kui teised. Ilus hõbedane tuhkblond tundub neile vaid hiirehallina. Kui suveinimene oli lapsena heledapäine, siis tavaliselt päris plaatinablond, ilma igasuguse kuldse läiketa Mõnedel säilib selline heledus täiskasvanunagi, sagedamini tumenevad juuksed ajaga - neist tulevad keskmised tuhkblondid või pruunijuukselised. Neil ei maksaks end segada lasta, kui leiavad muidu täiesti tuhkblondidest juustest punakaid salke - see tuleneb punapigmendist, mis tugevas päikesevalguses esile tuleb enamusel eurooplastest.

Suveinimeste SILMAD on sageli sinakashallid, erksinised, petroolhallid, sinakasrohelised, kuid ka pähklipruunid. Mõnele suveinimesele on iseloomulikud mitte päris erkvalged, vaid kergelt piimjad silmavalged.

Suveinimese VÄRVID. Unusta kõik liiga intensiivsed värvid - see on põhiline, mida suveinimene meeles peaks pidama. Teda toovad esile vaid tasased, aristokraatlikud värvitoonid. Kõikidesse suvevärvidesse oleks nagu segatud halli, õrnroosat või kahvatusinist - seega toonid, mis täiendavad suveinimese naha ja juuste tooni. Neile sobivad peaaegu kõik need värvid, mis muudavad teised inimesed kahvatuks. Enamus pastellvärvidest on sobivad, kui nende alatoon on sinakas või hallikas. Pink (erkroosa) on hästi sobiv, seejuures tooni intensiivsus sõltub nahatooni intensiivsusest. Hästi sobivad vaarikapunane ja arbuusipunane, tumedamatest toonidest kirsipunane, veinipunane, samuti on head kõik suitsusinised toonid. Pestud teksade sinine on suvenaise värv samuti kõik sinakasrohelised heledast türkiisist kuni sügavate toonideni. Kollastega peaks olema ettevaatlik - sobib mahe ja õrn sidrunikollane. Puhast valget ja musta võivad suveinimesed kasutada vaid erandjuhtudel - enamusele sobib rohkem looduslik (hallikas)valge, lume meremehesinine ja lillakas- või hallikaspruun.

EHTED. Suvenaisele sobivad hästi mõned vanad ehted, sest nad pole enam säravalt läikivad, vaid pisut tuhmunud. Ka ehetes sobivad mahedad, kuid jahedamat tooni värvid. Rubiin ja granaat on küll säravad, kuid mitte liiga erksad, ja seega sobivad hästi. Ülejäänud suvenaiste kivid on piimjad, näiteks sinakas opaal, mahe sinine akvamariin, roheline jade ja sinakasroheline või hallikasroheline ahhaat. Loomulikult teemant ja hallika või roosaka alatooniga pärlid. Valge kuld ja hõbe on suvenaise jaoks.

MAKE UP. Suvenaised saavad nautida suurt valikut erinevaid jahedaid värvitoone. Sügav huulepulgatoon ja jahedalt särav silmameik moodustavad ilusa vastandi juuste tähelepandamatule tuhkblondile või –pruunile. Suvenaised võivad vabalt valida, kas nad tahavad näida väga loomulikena (väheselt meigituna) või tugevalt puuderdatud meigi ja hästi joonistatud tugevalt värvitud huultega, mis on väga mõjuvad. Mõnedele suvenaistele meeldib nn. prantsuse make up – pisut põsepuna, natuke puudrit ja fantastiline punane suu.

Põsepuna - loomulikult külma alatooniga - ei tohiks kunagi olla silmatorkavam kui huulepulk, kuna siis mõjub suvenaine liialt ülevõõbatuna. Mõnedele meeldib tugev silmameik ja tagasihoidlikult värvitud huuled

Neile suvenaistele, kelle silmad on sinakashallid või hallikaspruumid, ongi kogu värvipalett kasutamiseks mõeldud. Peab vaid valima jahedad toonid – suitsupruun, fosforikollane, hallikad, lillakad, sinakad toonid. Kui tahad silmi kaunistada väga ettevaatlikult, siis hall hõbedast antratsiidini ja hallikaspruunini on hea valik. Kui tahad nautida värve, siis vöid kombineerida violetset, sinist, rohelist, kahvatulillat, külma roosat, kahvatukollast, hõbehalli.

Suvenaisel on valida suure hulga ilusate huulepulgatoonide vahel – heledast roosast täiusliku tumepunaseni, samuti violeti mahedad toonid. Head on vanaroosa, vaarikapunane, fuksia ja asalea.