Pluss valk, miinus rasv
Mäletatavasti ei väsinud emad meile lapsepõlves kordamast, et liha, see on valk, ilma valguta aga ei kasva suureks. Samas, mis on kasulik kasvavale organismile, see on kasulik ka küpses eas. Valgud on vajalik ehitusmaterjal moodustamaks uusi ja taastamaks kahjustatud või vanu kudesid.
Kahjuks sisaldab igasugune lihatoode ka küllastatud rasvu. Kas siis tuleks loobuda lihast, et seega jätta ennast ilma valguta? Tegelikult on võimalik saada piisavalt valku, neelamata seejuures ühtegi lihatükikest. Kõik vajaliku saab ka kruupidest, kaunviljadest, puu- ja köögiviljadest.
Aga ka taimetoitlane ei pea tingimata olema. Naturaalne liha on kasulik tervisele, kui seda just tohutus koguses ei söö, ning osa valgust võib lisaks saada taimsetest allikatest. Näiteks sobib hästi peopesa suurune tailihatükk, mida serveeritakse koos nelja peotäie köögiviljasalatiga.
Abiks võib võtta ka idamaise köögi kavalusi: toidule lisatakse väike kogus peenestatud looma-, kana- või kalkuniliha, mis laseb nautida liha aroomi. Samal ajal saadakse minimaalselt küllastatud rasvu ja kaloreid.
Keelatud suhkur
See, kes tahab võimalikult kaua noor välja näha, peab unustama toidud, mis sisaldavad rafineeritud suhkrut, sest just see soodustab naha elastsust kindlustavate kollageenkiudude hävimist. Maiasmokkadele tulevad abiks värsked ja kuivatatud puuviljad ning kõrge kakaosisaldusega (üle 65%) šokolaad.
Revolutsiooniline soja
Sojat nimetatakse ka igavese nooruse toiduks, kuna see suudab ennetada terve hulga vananemisega kaasnevaid probleeme. Soja on suurepärane valguallikas. Valku leidub selles 1,5 — 2 korda rohkem kui lihas. Seetõttu nimetatakse sojat ka „taimseks lihaks”. Lisaks alandab soja ka „halva” kolesterooli taset. Ja seegi pole veel kõik. Soja on taimsete ühendite fütoöstrogeenide unikaalne allikas. Fütoöstrogeenid vastutavad muuhulgas ka meie naha noore välimuse eest ning stimuleerivad rakuprotsesside uuenemist, seega aeglustavad vananemist. Järelikult on see hea põhjus laiendada oma igapäevast menüüd sojatoodetega.