Väga suur, lausa tohutu.    Sa ei suudagi seda üksinda käes hoida, sest see katab kogu su näo. Sa palud, et keegi aitaks sind.

Ilus kimp.  Keskmise suurusega, värskete ja erksate õitega. Võtad selle kindlasti koju kaasa.

Täiesti tavaline kimp.  Paistab, et mitte keegi ei pingutanud seda valides. See on ka arusaadav — seda ei ostetud ju lähedase inimese jaoks.

Üks õis.    Puhtalt sümboolne.

Kokkuvõte

  

Valisid esimese variandi. Sa isegi ei kahelnud selles, et võidad. Sa ei kahtle üldse mitte kunagi selles, et oled teistest parem. Ja kui võitja loorberid saab keegi teine, siis tähendab see sinu meelest, et kõik ei olnud aus.  Selline häälestatus ei soodusta edu, vaid tekivad hoopis probleemid suhetes inimestega. Kaugeltki mitte kõik pole valmis tunnistama sinu üleolekut. Õpi ennast vaikides kiitma. Lisaks õpi nägema suurepäraseid omadusi ka teiste inimeste juures ning räägi sellest avalikult. See parandab su suhteid.

Valisid teise variandi.  Ilma kiituseta tunned end halvasti. See on omalaadne sõltuvus, mis pole küll ohtlik, vaid pigem kasulik. Sest selleks, et saada tagasi tunne „küll ma olen tubli”, asud sa midagi tegema. See aga soodustab sinu isiklikku professionaalset edenemist. Ometi on vahel selline soov enda pead silitada nii tugev, et motiivist saab eesmärk: sa teed midagi mitte selleks, et sa seda tõepoolest tahad, vaid selleks, et autasu saada. Tulemuseks on emotsionaalne väsimus. Õpi elama lihtsamalt, ilma kiituseta. Selliste „vaiksete” perioodide foonil on sinu saavutused eredamalt näha.

Valisid kolmanda variandi.  Oled liiga tagasihoidlik. Isegi kui arvad, et oled midagi väärt, ei räägi sa sellest avalikult. Kuidagi ebamugav on. Kuid mingit rõõmu  oma tagasihoidlikkusest sa ka ei tunne. Vastupidi, oled vihane enese peale, ja ka teiste peale. Ilmselt on sind kasvatanud ema koos vanaemaga, kes olid arvamusel, et rangus on edukuse alus. Ja seega püüdsid nad vältida liigset kiitmist. Mõtle sagedamini sellele, millisena tahaksid oma elu näha. Ja tee selleks kõik! Vaheta tööd, omanda uus haridus, tutvu inimestega. Kui õnnestub, kiida ennast. Kui ei õnnestu, kiida ikkagi. Julguse eest.

Valisid neljanda variandi.   Sa kiidad ennast haruharva. Võimalik, et mitte iialgi. Sind ei õpetatud lapsepõlves seda tegema. Inimese enesehinnang kujuneb aga  läbi teda ümbritsevate inimeste arvamuse. Kui tüdrukule ei räägi mitte keegi, et ta on tark ja ilus, siis ei tule talle pähegi, et ta seda on. Meenuta sagedamini oma lapsepõlve sündmusi (kus tundsid end ilmselt halvana) ja ütle endale — sellele väikesele lapsele — häid sõnu. Sinu täiskasvanueluski peab olema kohta kiitusele. Kui see on sinu jaoks raske, tee mõned harjutused:  leia enda jaoks viis head omadust, viis veetlevat joont jne.

Allikas: Dobrõje Sovetõ, juuli, 2011