1. Käitu nagu laps
Mäletad seda aega, kui mööda hoovi ringi silkasid, keksu ja kulli mängisid? Jooksmine, hüppamine ja kilkamine on tegelikult üsna intensiivne treening. Kutsu kokku kamp sõpru või võta enda hoole alla nende lapsed ja suundu parki. Lisaks efektiivsele treeningule toob kulli mängimine sinu näole nostalgianaeratuse.

2. Hüppenööriga saledaks
Hüppenööriga hüppamine ei ole mõeldud ainult lastele ja poksijatele. Hangi endale hüppenöör ja mine randa. Kui niisama hüplemine kulutab tunniga umbes 700 kcal, siis sama tegevus rannaliival annab peaaegu topeltkoormuse.

3. Argipäeva kardiotrenn
Üle 30aastaste inimeste puhul aitab aktiivne eluviis südamehaiguste riski vähendada tervelt poole võrra. Järgmine kord, kui sul tekib kiusatus liftiga sõita või autoga kodu lähedal asuva poe juurde veereda, tee seda kõike parem omal jalal. Südametegevuse kiirendamine pool tundi päevas käib juba kardiotrenni alla ja see 30 minutit ei pea olema järjest — ka bussi peale lidumine annab panuse päeva kogusummasse.

4. Vitamiinipomm
Meie ootame pikisilmi lume sulamist ja sealt edasi juba võililli, sest võilillelehtedes on palju C-vitamiini. Nooremaid lehti kasuta salatites, vanemad lehed sobivad hautistesse. Võilill on looduslik diureetik, seega sobiv vedeliku kehast välja viimiseks.

5. Juhe seinast = parem uni
Liigne telekavaatamine võib unetust põhjustada. Briti uneuurija Sarah Whiting soovitab unehäiretega inimestel telerivaatamist vähemalt poole võrra vähendada (keskmiselt vaatab inimene telekat 148 minutit päevas). “Ere valgus ja kiirelt vahelduvad pildid ärritavad alateadvust, muutes sind rahutuks ja ärevaks,” ütleb Whiting.

6. Tasakaalusta end
Iidne Hiina võitluskunst tai-chi on kerelihaste ja tasakaalu arendamiseks ideaalne. Tasuta online-tunde saad aadressilt www.everyday-taichi.com, kus on olemas detailsed instruktsioonid koos piltidega.

7. Naturaalne rinnasuurendus
Unusta plastiline kirurgia ja tee parem harjutusi, mis tugevdavad sinu rinnalihaseid. Seisa näoga seina poole, käed sirgelt vastu seina, näpud lae poole ja jalad õlgade laiuselt harkis. Tee kõhulihaseid pingutades seina najal 3 x 15 kätekõverdust.

Loe jaanuari Cosmost:
Kuum kiisu Nicole
.

• Sinu
särisev suhe
2010.

• Lõhu oma
seksirutiin
.

• Soeng, mis aitab sul karjääri teha.

• 95
hämmastavat fakti meestest
.
8. Paranda oma keskendumisvõimet
Kinesioloogia aitab taastada keha loomulikku tasakaalu ja peletab eemale negatiivseid mõtteid. Proovi lihtsat harjutust: kirjuta paberile terve tähestik ja siis suvaliselt iga tähe taha kas V või P (V nagu “vasak” ja P nagu “parem”). Vaata paberit ja hakka kõval häälel tähti ütlema, tõstes vastavalt vasakut või paremat kätt, olenevalt sellest, mida sa öeldud tähe juurde märkinud oled. See harjutus paneb tööle mõlemad ajupoolkerad ja parandab keskendumisvõimet.

9. Roheline aknalaual
Seemned ei maksa just eriti palju, miks siis mitte ise maitsetaimi kasvatada. Esiteks need lõhnavad aknalaual potis hästi, teiseks näevad need väga ilusad välja ja kolmandaks tead sa täpselt, et maitseaineid, mida oma toidu sisse paned, pole mingite kahtlaste ainetega pritsitud-töödeldud.

10. Põleta rohkem kaloreid
Ühe Saksamaal tehtud uuringu kohaselt hakkab ainevahetus 10 minuti jooksul pärast poole liitri külma vee joomist kolmandiku võrra kiiremini tööle. Seda, et vesi on ainevahetusele hea, teame me kõik, kuid sellest hoolimata unustame piisavalt vett juua. Pane käe ümber näiteks viis kummipaela — üks iga poole liitri veel kohta, mis sa päeva jooksul ära peaksid jooma.

11. Tujuvärskendaja
Korja paar peotäit värskeid männiokkaid ja mässi õhukese riide sisse. Kui vanni lähed, seo see pamp oma kraani külge ja lase vanniveel okastest läbi joosta. Värske enesetunne on garanteeritud.

12. Abi äädikast
Kui leiad köögikapist pudeli õunaäädikat, pane see kohe enda kasuks tööle. Õunaäädikas taastab organismi aluselisuse ja võimaldab kehal rohkem mineraalaineid omastada. Sega supilusikatäis õunaäädikat mee ja sooja veega ning joo seda igal hommikul klaasike.

13. Loobu pahedest
Kui sa seda veel teinud pole, on nüüd ülim aeg suitsetamine maha jätta — südamehaiguste ja vähirisk alaneb ning ka enneaegne vananemine ei ohusta sind enam. Rääkimata sellest, et hoiad tublisti raha kokku. Vaata: http://et-et.help-eu.com

14. Siple terviseks
Kui sul on enda meelest jube komme pidevalt sõrmedega trummeldada, laua all jalgadega sebida ja põlvi hüpitada, võid põdemise nüüd unustada. Rahutud inimesed kulutavad päevas kuni 500 kalorit rohkem kui teised. Nii võib ju isegi alla võtta…

15. Kaunid käed
Koduseks kätespaaks pole vaja muud, kui veidi soojendatud oliiviõli. Pista näpuotsad viieks minutiks õli sisse — see toidab küüsi ja jätab neile terve läike. Korda protseduuri korra nädalas.

16. Hinga kõhu kaudu
Briti stressiekspert Sue Bourne’i väitel on selline hingamine kiireim ja lihtsaim viis lõõgastuda: “Kui sügavalt sisse hingad, peaks tõusma sinu kõht, mitte rinnak.” Harjuta seda hingamistehnikat korra päevas.

cosmo_jaan_10
17. Terve vaim
Tervesse kehasse on lausa vaja tervet vaimu. Kui sind vaevab mõni mure — oled kergesti ärrituv või elad rängalt üle mehest lahkuminekut –, mine www.enmore.org. See lehekülg pakub laialdaselt eneseabipärleid ja seda täiesti tasuta.

18. Sära koos päikesega
Vaid viis minutit päikest buustib sinu organismi D-vitamiini taset ja vallandab hulga endorfiine. Parim aeg kiiri püüda on enne 11 hommikul. Pärast viit minutit päikese käes mõnulemist pane aga kindlasti peale kaitsekreemi.