• Virgutusjook

    Kui tunned end kuidagi jõuetuna, võib väike hommikune kokteil sind pisut ergutada. Unimütsid ja muidu väsinud tegelased peaks virgemaks muutma sidrunist, meest ja veest segatud jook, mida võid suurima rahuga ka päev läbi lonkshaaval juua.

  • Hea une nimel

    Väldi enne magamaminekut alkoholi ja sigarette, kuna siis ei jää igasugu kahjulikud jääkained suukoopasse pidama. Õhtune kuum vann või dušš aitab alandada stressihormooni adrenaliini. Endiselt võiks meeles hoida ka seda, et magamistoa temperatuur võiks olla mitte kõrgem kui 18 kraadi, nii puhkame paremini välja. Rahulikuma une toob täiesti pime tuba.

  • Väsimuse vastu

    Väsimust ja keskendumisraskusi aitavad vältida kuivatatud datlid. On need ju ideaalseks vahepalaks ning leevendavad ka hirmsa isu magusa järele. Sealjuures ei sisalda datlid praktiliselt üldse rasva ning ei koorma magu ega soolestikku. Datlites leidub puuviljasuhkrut, kaaliumi, magneesiumi ja foolhappeid.

  • Väsinud jalgadele

    Päev otsa jalgadel ringi trampimine võib ka kõige treenitumad jalad surisema panna. Väike jääkompress toob jalgadesse elu tagasi. Pane kaussi külm vesi — võimalusel jäätükkidega — ning kasta käterätik vette. Aseta väljaväänatud rätik paariks minutiks ühele jalasäärele ja siis teisele. Korda protseduuri mõned korrad ning lõpuks masseeri jalgu suunaga põlvede poole.

  • Pehmem nahk

    Vereringele mõjub hästi ning muudab ka naha õrnemaks masseerimine harja või sisalkindaga. Masseeri ringikujuliste liigutustega üle terve keha. Kõige parem on alustada südamest kõige kaugemal paiknevast punktist, liikudes edasi keha keskpunkti poole. Selja masseerimiseks kasuta pikavarrelist harja või usalda see töö oma partnerile.

  • Lihtsalt ilusaks

    Kui prooviks aeg-ajalt niimoodi, et jätaks õhtused söömaajad vahele ehk siis sööks pärastlõunal kõhu täis ja teeks n-ö söögivaba õhtu. See ei ole ei paastumine ega dieet, vaid annab meie siseorganitele pisut puhkust ning aitab kaasa noorendava ööhormooni melatoniini moodustumisele.

  • Silmad selgeks

    Silmad kannatavad tänapäeva arvutiajastul kõige suurema koormuse all. Pinges silmadele tuleb appi selline igapäevane toiduaine nagu piim. Soojenda tilk piima üles ning niisuta selles kaks väikest vatitupsu. Aseta vatitupsud kümneks minutiks silmadele ning silmi vaevav ärritus ja väsimus taandub päris kiiresti.

  • Surm bakteritele

    Looduslikuks akne ravimiks ja bakterite hävitajaks on paljude lemmik küüslauk. Pressi küüslauguküünest mahla ning tupsuta seda väiksematele punnikestele või põletikulistele kohtadele.

  • Nägu klaariks

    Klassikalist kurgimaski teame ju kõik — kuigi ka see paarkümmend minutit kurgiviilude all lebada võib mõnikord liigse ajakuluna tunduda. Kel aga ikkagi kalduvus rasvasele ja probleemsele nahale, siis on lihtsamat ja paremat lahendust raske leida. Lõika kurk õhukesteks viiludeks ning laota viilud näole ja kaelale. Kõige peale võid panna niiske ja sooja kompressi ning lasta umbes veerand tundi mõjuda.

    Stressis naha puhul aitavad ka teised mahlased puu- või köögiviljad — näiteks õun. Kui õunaviilakaga mööda nahka tõmmata, tundub see tänu puuviljahapetele värskem ja isegi siledam.

  • Tõeline lõuahaak stressile

    Stressi vastu võitlemiseks on sadu mooduseid. Siit üks ideaalne power-jook, mis tõstab nii meie töövõimekust kui rahustab samal ajal ka närvid ilusasti maha. Joogi valmistamiseks võta 1 banaan, 1 mango, 250 ml värsket porgandimahla ja pisut sidrunimahla. Viska kõik see mikserisse ning sega sellest üks vinge vitamiinijook.