Punane vein. Tupsuta plekki kuiva lapiga ning seejärel lahendamata söögiäädikas niisutatud käsnaga. Värskele plekile võib puistata ka soola. Muide, ka valge vein aitab punase veini plekki eemaldada. Kui veiniplekk on juba kuivanud, niisuta seda vee ja äädika lahusega (1:1) ja pese siis käsitsi või pesumasinas.

Kohv. Sega sooja vett ja nõudepesuvahendit, pärast loputa eset külma veega.

Liim, atsetoonipõhine. Nühi atsetooni või õlivaba küünelakiga.

Liim, petrooleumipõhine. Tupsuta bensiiniga.

Veri. Reageeri nii ruttu kui võimalik ja pese plekki jääkülma veega. Kui plekk ei tule välja, jäta see enne tavalist pesu külma soolvette ligunema.

Küünlavaha. Pane rõivas plastkotti ja mõneks tunniks sügavkülma. Võta välja ja koori vaha ära. Kui seda jääb veel külge, pane paberrätioku tükike pleki peale ja triigi.

Närimiskumm. Pane rõivas plastkotti ja mõneks tunniks sügavkülma. Võta välja ja kraabi närimiskumm ära. Ikkagi allesjäänud pleki koht: aseta tükike bensiiniga niisutatud puuvilla pleki alla ja hoia kuni plekk muutub pehmeks. Hõõru ettevaatlikult ainult pleki kohta.

Ketšup. Tupsuta värvitu nõudepesuvedelikuga ning lase seista 5-6 tundi.

Huulepulk. Pista plekk piima sisse ja leota, kuni huulepulga värvi enam ei eraldu. Pane plekile värvitut nõudepesuvahendit ja lase mõned tunnid seista. Kui ka pärast pesu on plekk alles, tupsuta kuiva riiet piiritusega.

Uriin. Ima pinnalt majapidamispaberisse nii palju uriini kui võimalik ja seejärel puhasta äädikalahusega. Et ennetada lemmiklooma pissimist, hõõru äädikaga neid nurki ja kohti, kus ta pissimas armastab käia, et lõhn ta eemale peletaks.