Seda, milline peaks või võiks lapse tuba olla, ei saa üheselt öelda. Toa sisustamisel on oma osa rahalistel võimalustel, elustiilil, mõttemaailmal. Üks olulisemaid on ka sisetunne. Just sisetunde ja lapse vajaduste järgi võikski tuba sisustada. Küll aga ei tohiks lapse tuba kujundades kalduda liialdustesse.

Üldiselt soovitatakse toa seinad ja põrand jätta rahulikuks fooniks. Sama soovitus ka suurematele mööbliesemetele- tagasihoidlikum ja ajatum väljanägemine. Selline lähenemine on kokkuvõttes palju odavam ning ka loodussõbralikum.
Tagasihoidlikes toonides toale saab väiksemate sisustustoodetega ja sisustuskangastega anda rõõmsat ja uut väljanägemist.
Mööblivalikul peaks lähtuma eelkõige ruumi suurusest, lapse vanusest ja vajadustest. Mööblit muretseda just niipalju, kui reaalselt vaja, mitte rohkem. Mööbel peaks aitama lapsel ennast toas hästi tunda, mitte dikteerima, kuidas olla.

Kas eelistada puidust või mõnest muust materjalist mööblit, see on jällegi igaühe enda otsustada. Ei tasu peljata ka vineerist mööblit. Vineermööbel on vastupidav ja ajatu, sobiv nii pisikese beebi tuppa kui ka teismeeas nooruki tuppa. Enamasti on vineermööblil selge ja tagasihoidlik vorm, erinevate viimistlustega saab aga anda sellele sobiva väljanägemise. Vineermööblile sobib nii särtsakam punane või hoopiski mahe roosa toon.

Väikeste tüdrukute lemmikuks on kindlasti romantilise laadiga tuba. Siinkohal võiks soovitada männipuidust mööblit. Männipuidust mööbli viimistlusena oleks sobilikum mööblivärv- seda põhjusel, et ajaga tekivad ikka mööblile täkked ja kriimustused ning värvitud pinda saab kerge vaevaga värskendada ning tekkinud vead kõrvaldada. Peitsitud-lakitud pinda on aga mõnevõrra keerulisem uuendada. Vesialuselised mööblivärvid jätavad värvikihi alt puidupinna kaunilt läbi kumama, samuti on need eriti sobilikud lastetoa toodetele.

Mitte vähe oluline on lastetoa puhul ka see, et toa korrashoidmine oleks lapsele jõukohane. Selleks on suureks abiks pappkarbid. Pappkarbid on suurepärased nii väiksemate mänguasjade, meisterdamisasjade ja igasugu muu pudi-padi paigutamiseks. Samuti lapse riiete hoiustamiseks- sukkpüksid, sokid, pesu. Lisaks praktilisusele saab pappkarpidega luua tuppa sobivat meeleolu ning lisada värvi. Imelised on näiteks tüdruku toas siidpaeltega n.n. kübarakarbid või siis teismelise noormehe toas tahvelküljega karbid.

Viimasel ajal on üha rohkem populaarsust kogunud kasutatud mööbli soetamine. Muretsedes lapse tuppa kasutatud riietekapi või voodi, tasuks see kindlasti enne kasutuselevõttu puhastada. Nurgad ja ühenduskohad esmalt tolmuimejaga ja seejärel märja lapiga kogu mööbel kergelt üle pesta. Kasutatud voodi ostu puhul soovitaksin siiski leida võimalus osta sinna uus madrats. Lisades vana mööbliga sisustatud tuppa väikeseid uusi tooteid ( näiteks seinakell, mänguasjakast, seina-või laualamp), muudate üldmulje uuemaks ja värskemaks.

Tuba planeerides võiks arvestada ka asjaoluga, et iga lapse sooviks on koos vanematega mängida, meisterdada või õppida. Seepärast soetage ka endale mugav istumiskoht laua äärde või unejutu lugemiseks voodi kõrvale.

Rohkem toredaid ideid kodu sisustamiseks leiad Koduportaalist INKodu.