1. Kasuta konditsioneeri mõistlikult

Kui sa oled kodust paar tundi eemal, siis su konditsioneer ei pea täiel võimsusel töötama. Kui saad seda programmeerida, siis tee nii, et ta hakkaks näiteks pool tundi enne sinu kojujõudmist jälle tööle.

2. Tõmba juhe välja!

Kui sul pole vaja röstrit või keedukannu kogu aeg voolu all hoida, siis ära tee seda. Tõmba juhe välja ja anna oma masinatele natukene puhkust. Näiteks kasuta pikendusjuhet, mille saad lihtsa nupuvajutusega välja lülitada — nii ei pea sa kõike ükshaaval sisse ja välja tirima ning panema.

3. Vaheta lambipirnid paremate vastu välja

Küsi müüjalt nõu, las ta soovitab sulle lampe, mis sinu elektrikulusid vähendavad!

4. Kasuta ventilaatorit targalt

Pane puhur või ventilaator akna ette ning sulge teised lähedusesolevad aknad, kust kuumus sisse pääseb. Nii saad toas õhu ringlema!

5. Kontrolli aeg ajalt oma konditsioneeri

Nagu kõik teavad, masinad aeguvad. Seepärast kutsu iga aasta vähemalt korra külla töömees, kes su konditsioneerile silma peale viskaks. Ehk on see juba vana ja lõppkokkuvõttes tuleb odavam uus osta?

6. Mõned toimetused jäta ööseks

Vee tarbimine on öösel sageli odavam kui päeval. Sama lugu on ka elektriga. Seega jäta nõudepesumasina ja tavalise pesumasina kasutamine öötundidesse. Hommikul ärgates on asjad puhtad!

7. Tee õues süüa

Kui võimalik, siis kasuta tubaste toidutegemisvõimaluste asemel hoopiski väliseid tingimusi. Grilli või küpseta lõkkel. Nii säästad!

8. Paiguta asjad õigesti

Külmik ei tohiks asuda kohas, mis muutub päeva jooksul väga kuumaks. Vaata oma kodu kriitilise pilguga üle!

9. Pese külma veega

Paljud plekid nõuavad sooja vett, samamoodi tahavad kuumas vees pesu ka voodilinad. Küll aga ei pea sa oma särke ja pükse ilmtingimata soojas vees pesema. Neile piisab külmast veest küll!

10. Paigalda korralikud aknad

Korralikud aknad aitavad sind nii suvel kui talvel, nad hoiavad su koduse küttesüsteemi töötamise kontrolli all. Seega, järgmine investeering olgu uutesse akendesse!