* Tulpe tuleb hoida kuivalt ja jahedas. Sobilik temperatuur lillede säilitamiseks on 2-5 kraadi, seetõttu meeldib tulpidele oodata oma aega näiteks külmkapis. Selline variant sobib hästi, kui tahate nädalavahetusel külla minna ning ostate kolmapäeval lilled valmis — pange need külmikusse ning nendega ei juhtu vahepeal mitte midagi.

* Kui lilledel on aeg külmkapist välja tulla ja tahad nad vaasi panna, lõika neil terava noaga alt väike jupp vart ära. Seejärel aseta lilled vaasi, milles on 3-5 cm jahedat vett. Kui lilled on kiles, ei tohi kilet eemaldada enne, kui tulbid on end vett täis imenud ja püsti tõusnud.

* Et silmailu jätkuks kauemaks, tuleb tulbid asetada jahedasse ja varjulisse kohta. Kindlasti ei sobi nende hoidmiseks päikeseline aknalaud.

* Üle päeva tuleks panna vaasi puhas vesi ning teha varrele uus lõige.

* Poes müüdavad lillede säilitusained, mis lisatakse vaasi vee sisse, hoiavad vee puhtana ning lilled kauem kaunina.

* Tulbil on sama roll, nagu pudelil veinil — luua meeleolu. Kui sa tahad, et ta sind rõõmustaks, hoolitse tema eest, ära unusta teda, pane kimbule piisavalt vett. Kui tema eest õigest hoolitseda, peaks ta viis päeva kindlasti vastu pidama.

* Poes lilli valides jälgi, et tulbi õied ei oleks liiga lahtised, see tähendab, et tegu võib olla vanema lillega. Vali lilled, mille õied on kompaktselt koos, need rõõmustavad sind kodus kauem.

* Ära pelga osta ka selliseid lilli, mille õied on veel kõvasti kinni ning peaaegu täiesti rohelised. Need on väga värsked lilled, mis suure tõenäosusega toas kenasti avanevad.

Vaata fotosid Nurmiko naistepäevaeelsest lilleuputusest Delfi galeriist: