Soovitus: kasutage vetsus vanu ajalehti
Kuigi idee tundub esmapilgul hea, peitub selles mitmeid ohtusid. Näiteks kiputakse unustama, et linnakorteri vets pole võrreldav maakodu välikäimlaga. Ajalehepaber ei sobi tänapäevasesse vetsupotti, kuna võib selle kergesti ummistada. Ummistuse likvideerimine on aga kulukas ja ebameeldiv ettevõtmine.
Kui ajalehepaberi kasutamine on mingil põhjusel vältimatu (näiteks on vetsupaber otsas ja poodi enam ei jõua), siis visake see vetsupoti asemel prügikasti. Tegelikult on parem visata prügikasti ka kasutatud tavaline vetsupaber.
Tänapäevane ajalehepaber pole võrreldav kunagise õhukese lehepaberiga, mida eelistasid kasutada meie vanaemad ja vanaisad. Seetõttu on ajalehed mõtet keskkonnahoidlikul inimesel kas ostmata jätta või suunata need pärast läbi lugemist paberi konteinerisse.
Soovitus: kasutage vanu riideid koristamisel kaltsudena
Iga kangas lapiks ei sobi. Koristamisel tasub eelistada kangaid, mis on puhtad, ei jäta ebemeid ja tunduvad mugavad kasutada. Vale kangas võib pinda rikkuda.
Mõelge enne, kas rõivast annab enne kaltsuks lõikumist veel taaskasutusse suunata, sest koristuskalts sinna enam ei sobi.
Soovitus: keerake külmik soojemaks, sest nii säästate elektrit
Külmiku kasutamise juures saab energiat säästa külmikut soojemaks keerates, aga sellega ei tasu liiga hoogu minna. On mõtlematu elektrisäästu nimel loobuda külmiku toitu säilitavatest omadustest. Kõige otstarbekam on leida mõistlik temperatuur.
Madalama (külmema) temperatuuri juures kapi energiatarbimine kasvab. Kõrgema (soojema) temperatuuri juures toiduainete säilitusaeg lüheneb. Kui seadistada külmik kõige jahedamale, siis võib toit rikneda külmumise tagajärjel ja kulub ka väga palju elektrit.
Jahutuskambri ideaaltemperatuuriks peetakse 2°C, kuid ka 4°C ei tekita veel riknemisohtu. Soojemas kui 5°C tekib tõsine oht, et toit hakkab riknema tänu bakterite aktiivsele paljunemisele. Sügavkülmiku säilitusrežiimi temperatuur on -18ºC.
Eelistage külmikut, mis näitab temperatuuri. Nii saate otsustada, kas külmikus valitsev jahedus on piisav. Kui külmikul pole temperatuurinäidikut, siis mõõtke seda ise.