Näotee — mis see on

Näo- ja kaelanahale võid näovee asemel kasutada näoteed. Põhimõte on selles, et kõik, mida Sa jood või sisse sööd, väljendub ka Su nahal ja vastupidi — kõik, mida Sa kannad oma nahale, jõuab ka Sinu sisemusse. Nahk on organ nagu teisedki organid organismis, osake Sinust. Nii et ole ettevaatlik sellega, millega nahka toidad. Nii nagu Su ülejäänud kehale, meeldib ka nahale naturaalne toit. Näoteesid saad kasutada paar päeva kindlasti. Kui jätad järgmiseks päevaks, siis hoia seda külmkapis.

PÄRNAÕIE NÄOTEE

1 tl pärnaõisi
0,3 tassi vett
0,5 tl mett

Pane pärnaõied tassi ja vala peale keev vesi. Lase 5 minutit tõmmata. Sega hulka mesi. Määri vatitupsuga nahale (nägu, kael, dekoltee). Teeb naha mõnusalt pehmeks ja aromaatseks.

Pärnapuu on iidne hiiepuu. Ta kannab naisenergeetikat. Pärn on justkui leebe pereema, kes pakub lohutust, hoolitseb ja annab varju. Pärn oma leebe ja õrna energeetikaga toob hinge rõõmu. Ta vabastab hingevalust ja raskest enesetundest, aitab Sul spontaanselt käituda ning vabastab hingevalu tekitatud kalkusest.
Pärna aromaatsed õied meelitavad suvel mesilasi koguma nektarit, lõhnates nii hurmavalt ja koduselt.
Kasuta seda näoteed, kui vajad hoolt ja lohutust.

LUMEKOMPRESS

2 peotäit puhast lund

Jaga lumi kaheks võrdseks tükiks ja pane marli sisse, patsuta üks pool siledaks. Hoia siledat poolt vastu näonahka, nii kaua, kuni kannatad — umbes 5 sekundit on paras aeg. Liigu nii mööda nahka lumetükikestega edasi, kuni kogu nägu ja kael on läbi käidud, siis alusta otsast peale, niikaua, kuni nägu hakkab õhkama. See kompress parandab hästi naha verevarustust.
See on “vana hea” lossidaamide igavese nooruse retsept.

SAUNATSEREMOONIA (lõik tervikust)

Saunaskäigu võib teha eriliseks. Sellest võib kujundada mõnusa tseremoonia. On ju saun eestlastele ikka olnud nii puhastamise kui ka puhastumise kohaks. Võid teha saunatseremoonia nii endale kui ka oma kallitele sõpradele.

VIHAD: Viha võid teha muidugi värsketest kaseokstest. See on alati mõnus ja aromaatne. Võid kasutada ka tamme- või lepavihta. Talvel või teha aga kadakaviha.

TALVINE KADAKAVIHT

5–6 kadakaoksa
3 kuivatatud salveioksa

Seo viht nii, et salveioksad jääksid kadakaokste vahele, muidu hakkavad lehed vihtlemise ajal kergesti pudenema. Leota enne vihtlemist vihta kuumas vees. Hiljem saad seda vihaleotusvett kerisele piserdada või peale pesemist ennast sellega üle kallata.

Kadakal ja salveil on puhastav toime. Viheldes kadakavihaga ja loputades end kadakaveega, uhad maha negatiivse ning teed ruumi tervisele, rahulolule, üksteisemõistmisele ja sõprusele.
Kadakas ja salvei on alati olnud erinevatel rahvastel rituaalsed ja nõidumistaimed. Vanasti, kui katkutõbi laastas maad, tehti katkukolletes kadaka- ja salveisuitsu, et hävitada baktereid ja ajada ära kurjad vaimud — et puhtad jõud saaksid tegutseda.

SILMAD ja nende PUHASTAMINE

Silmad on hinge peegel. Vahel on vaja peeglit puhastada ja särama lüüa. Muidugi tuleb see hingesära seestpoolt, aga looduse abil saame seda natuke aidata ka väljastpoolt. Veekindlat silmameiki saab väga lihtsalt maha võtta tavalise toiduõliga. Mina kasutan eestimaist linaõli. Pärast võid näo ja silmad üle puhastada lillevee või näoteega. Tavalise meigi saad maha võtta lilleveega. See on samas ka näo toonikum. Kasuta õhtu poole rahustavaid lillevesi ja teesid — naistenõges, meliss, kummel, pärnaõis.

NÄO- JA KAELAÕLI PÄRAST PINGELIST PÄEVA

1 tl angervaksa
1 tl raudrohtu
1 tl naistepuna
0,5 l valge sinepi õli

Pane õli keraamilisse kannu ja veevannile soojenema. Lisa sinna tükeldatud taimed. Kuumuta veevannil pool tundi ja kurna taimed õli seest välja. Pane õli korgiga pudelisse ja säilita külmkapis. Seal võid hoida teda vähemalt kaks nädalat. Kasuta seda õli näole ja kaelale (võib ka mujale), kui lihased on pinges ja valutavad.

Raudrohi annab elujõudu, angervaks soojatunde ning rahu.
Naistepuna annab isu elada, jõudu ja lootust tulla toime raskustega. Tõuseb Sinu eneseväärtustamine ja seoses sellega oled valmis ka rohkem suhtlema. Naistepuna annab valguskiire, mille abil inimene suudab uuesti leida elurõõmu. Sa suudad kinni pidada oma tõekspidamistest ja ei ole sõltuvuses teiste kriitikast. Naistepuna annab võimaluse näha uusi võimalusi ja väljakutseid elus. Sa oled tasakaalukas, innustunud, rahulolev ja särav inimene.

MEELEHEAKS MEESTELE

Vahel tuleb tunne, et tahaks oma kaasale midagi head teha, mis tema hinge ning keha puudutaks ja rõõmustaks. Annan Sulle mõned nipid ja nõuanded, mida näiteks sünnipäevaks või pulma-aastapäevaks oma kallile mehele kinkida.

MEELELINE PEOPESAMASSAAŽ

Selle massaaži jaoks võid kasutada sama õli mida peamassaaži jaoks ehk männi-kadakaõli.

Istuge koos mõnusasse kohta. Võta mehe käsi oma käte vahele ja tee mehe peopesas oma peopesaga päripäeva ringjaid liigutusi umbes 50 korda. Masseeri õli õrnalt käenahale, tehes ringjaid liigutusi. Edasi liigu aeglaselt oma pöidlaga mööda mehe käejooni, läbides kõik jooned kuni randmeni. Liigu oma pöidlaga mehe pöidla ülemisest otsast kuni randme keskosani ja tee nii kõikide sõrmedega. Tee nii ka käe sisemise ja välimise osa peal. Masseeri põhjalikult kõiki sõrmi ükshaaval ja seejärel tõmba ja sikuta neid peopesa poolt otsa poole viis korda. Lõpetuseks võta mehe käsi oma pihkude vahele ja tõmba ta kätest üle nii, et liigud sõrmedest randmeni. Tee seda kümmekond korda. Seejärel võtta ette teine käsi. Nüüd aseta oma peopesad mehe peopesade kohale ja saada talle mõttes armastust.

NÄOVESI MEESTELE (pärast habemeajamist)

0,5 tl salveid
0,25 tl raudrohtu
0,25 tl saialilleõisi
0,25 tl naistepuna
0,25 tl kõrvenõgeselehti
0,25 tl paiselehti
200 ml vett
2 spl veiniäädikat või konjakit

Kui kasutad värskeid taimi, siis tükelda taimed. Aga võid kasutada ka kuivatatud taimi. Pane taimed kannu ja vala neile peale kuum vesi. Lase tõmmata 5 tundi. Kurna tõmmis. Lisa 2 spl veiniäädikat või konjakit. Loksuta pisut. Villi tõmmis suletavasse pudelisse ja hoia seda jahedas.

Selline taimekooslus kingib elujõudu, elurõõmu, päikest. Salvei tõstab vaimu maailma muredest kõrgemale. Salvei on ka looduslik antioksüdant ja teda kasutatakse säilitusainena, mõjub põletikuvastaselt, viiruste ja bakterite vastu.